Slankeoperasjon

slankeoperasjon

Vil du gå ned i vekt og har forhøyet BMI? Da kan slankeoperasjon være riktig for deg.

IbsenSykehusene har siden 2009 vært en av de ledende aktører av slankeoperasjon i Norge. Vi har utført rundt 1.250 Sleeve operasjoner og var det første sykehuset i Norge som started med denne type behandling.

  • Gratis og uforpliktende konsultasjon med kirurg, kort ventetid
  • 1 års oppfølging, og invitasjon til livsstilkurs
  • Dyktige kirurger og anestesileger har din sikkerhet og en vellykket operasjon som sin høyeste prioritet
  • Vårt medlemskap i NPE og det nasjonale kvalitetsregisteret trygger dine rettigheter
  • Gunstig finansieringsbistand

 

Vi trenger en del opplysninger om deg, samt medisinke data før en av våre kirurger vil kontake deg for en samtale på telefon. Fyll ut skjema for hurtig og uforpliktende konsultasjon:

GÅ TIL MEDISINSK VURDERINGSSKJEMA


Overvektskirurgi handler om å redusere helseskadelig overvekt for de som har en BMI over 35, eller en BMI over 30 med følgesykdom som høyt blodtrykk, leddplager eller sukkersyke type II. Du kan sjekke din BMI her.

Over tid har det vist seg at kirurgisk behandling er den mest effektive måten å sikre varig vektreduksjon. Se denne artikkelen: Fedmekirurgi trumfer livsstilintervensjoner mot alvorlig fedme

Kampanjepris Gastric Sleeve: kun 79.850,-

Fyll ut skjema for hurtig og uforpliktende konsultasjon:

FYLL UT MEDISINSK VURDERINGSSKJEMA

 

Slankeoperasjon - steg for steg 

Steg 1
Konsultasjon

  • Bli enig med kirurg om hva som skal skje videre. dere lager eventuelt en avtale om operasjon.
  • Grundig informasjon om slankeoperasjon og alternative metoder

Steg 2
Operasjonen

Innskriving på kvelden før operasjonsdagen, du får informasjon om morgendagens operasjon

Steg 3
Oppfølgingsprogram

  • Ta kontakt med oss når du trenger bistand.
  • Bli oppringt av vår koordinator 3-4 dager etter operasjonen, så etter 6 uker og 6 og 12 måneder.

Steg 1 - Konsultasjon

Ønsker du mere info om operasjon kontakter du oss på telefon 962 04 000, eller ved å sende oss en mail eller kontaktskjema. Det er en fordel om du har høyde og vekt/ BMI tilgjengelig (Klikk her for BMI kalkulator). Dersom du allerede har bestemt deg for at du ønsker en vurdering for slankeoperasjon, trenger vi litt flere opplysninger om deg før vi kan kan tilby konsultasjon på telefon med vår kirurg. Vennligst fyll ut vårt spørreskjema her.

Vår koordinator vil deretter ta kontakt med deg for å gi deg informasjon om hvordan du må forholde deg før og etter operasjonen, vårt oppfølgingssystem og vårt livsstilkurs.

Etter dette vil var kirurg kontakte deg på telefon og gi deg grundig informasjon om alternative operasjonsmetoder, hva en operasjon og etterfølgende livsstilsenderinger vil medføre for deg. Når vårt medisinske team har gjort sin vurdering, vil du på nytt bli kontaktet av vår koordinator. Dere blir da enige om hva som skal skje videre og lager eventuelt en avtale om operasjon.

Steg 2 - Operasjonen

Før operasjonen:
Du må ankomme Gjøvik ettermiddagen før operasjonsdagen. Du vil da bli tatt i mot av koordinator og vil fa grundig informasjon om operasjonen og andre aktuelle temaer knyttet til operasjon. Deretter blir det grundig gjennomgang med bade kirurg og anestesilege- bl.a. kontrolleres dine siste blodprøver, din hjerte- og lungestatus, samt ditt blodtrykk. Du overnatter ikke på sykehuset dagen før operasjonen.

Operasjonsdagen:
Du ankommer til avtalt tid, og blir klargjort for operasjonen. For å gi deg en forsvarlig trygghet ligger du 1 natt hos oss etter operasjonen på postoperativ avdeling.

Etter operasjonen:
Hvordan en føler seg etter operasjonen er forskjellig fra person til person. Du far selvsagt nødvendige medisiner mot eventuelle smerter og kvalme. Morgenen etter operasjonen er det gjennomgang av kosthold, sammen med var ernæringskonsulent. Du vil da bli introdusert for flytende kost som du skal sta pa den første tiden etter opersjonen. I forbindelse med utskriving far du sykemelding. Nødvendige resepter får du på forhånd. Ved utskriving får du med deg telefonnummer til kirurg, ernæringsveileder og vår koordinator.

Steg 3 - Oppfølgingsprogram

Du kan selvsagt ta kontakt med sykehuset på e-post eller telefon når du trenger bistand. Vårt oppfølgingsprogram etter operasjonen følger Nordisk Register for Fedmekirurgi. Du vil bli oppringt av var koordinator 3-4 dager etter operasjonen. Deretter vil var ernæringsrådgiver kontakte deg ca. 6 uker, 6 måneder og ca. 12 måneder etter operasjonen. Før 1 års kontrollen vil du få tilsendt en blodprøverekvisisjon som du må ta med til ditt fastlegekontor å få tatt blodprøver.

Vi oppfordrer deg i tillegg til å ha nær kontakt med din fastlege og at du 6 måneder etter operasjonen bestiller deg en time der du får sjekket vitamin og jernstatus med en blodprøve. Din fastlege har fått tilsendt en rapport fra oss om hva som har blitt gjort under operasjonen og om hvilke blodprøver som skal kontrolleres.

Etter 5 - 12 måneder vil du bli invitert til et livstilskurs . Dette er både en viktig medisinsk- og sosial sammenkomst i din oppfølging, hvor det legges vesentlig vekt på sunt kosthold og mosjon. I tillegg blir det rikelig tid til spørsmal - også til kirurgen - samt trivelig samvær med andre opererte. Opphold fra lørdag til søndag, inkludert måltider og inngang til hotellets SPA avdeling, dekkes av IbsenSykehusene.

Fyll ut skjema for hurtig og uforpliktende konsultasjon:

FYLL UT MEDISINSK VURDERINGSSKJEMA

Du kan lese tilbakemeldinger fra våre operasjoner her

slankeoperasjon Gjøvik
IbsenSykehusene følger kvalitetssystemkravene i henhold til NS-EN ISO 9001:2015.
Norsk offentlig godkjent sykehus - medlem av norsk pasientskadeerstatning.