Mini Gastric Bypass

Mini Gastric Bypass hjelper deg med forhøyet BMI oppnå et raskere vekttap også hvis du har problemer med refluks og halsbrann. Mini Gastric Bypass en av de to operasjonsmetodene som gir størst varig vektnedgang etter 5 år. 

Slankeoperasjonen Mini Gastric Bypass

Slankeoperasjonen Mini Gastric Bypass er en kombinasjon av en Gastric Sleeve operasjon og en ordinær Gastric Bypass. Operasjonsmetoden ble utviklet i 2007 for å redusere risikoen for de kirurgiske komplikasjoner som sees etter en ordinær gastric bypass. Det har vist seg at denne operasjonen gir det samme eller et bedre vekttap sammenlignet med en tradisjonell Bypass, men risikoen for komplikasjoner reduseres fra 7% til 2,9%.

Mini Gastric Bypass utføres som kikkhullskirurgi. Kirurgene lager først et langt smalt rør (mansjett eller sleeve) av magesekken, men ingenting av magesekken fjernes. Fra den smale, reduserte magesekken lager man heretter en sammensying (anastomose) til tynntarmen. Sammensyingen vil blir gjort mellom 150 og 200 cm ned på tynntarmen, avhengig av tarmens lengde og pasientens overvekt.

Mini Gastric Bypass
Mini Gastric Bypass

Operasjonen skaper dels en restriksjon (mindre magesekk) og dels en reduksjon i næringsopptaket (kortere tynntarm). Det betyr at man kan få en stor og varig vektreduksjon etter operasjonen, dersom man følger opp med riktig kosthold. Metoden gir en sikker og varig vektreduksjon og en betydelig forbedring av følgesykdommer knyttet til overvekt.

Etter operasjonen vil det være svekket opptak av viktige næringsstoffer og vitaminer fra tarmen. Det er derfor nødvendig med vitamin- og næringstilskudd for resten av livet og viktig med regelmessig kontroll av dette.

Mini Gastric Bypass kan gi komplikasjoner

Mini Gastric Bypass gir en betydelig forbedring av følgesykdommer knyttet til overvekt, men som ved all kirurgi er det også en risiko for komplikasjoner. Aktuelle komplikasjoner i forbindelse med eller rett etter operasjonen er lekkasje eller blødning. Forekomsten er sjelden og oppdages raskt, vanligvis i løpet av første døgn. Slike tilstander gir tydelige symptomer og pasienten vil bli tatt inn igjen på operasjonsstuen med en gang. Andre kjente komplikasjoner ved operasjoner generelt er blodpropp. For å hindre blodpropp er det viktig at du kommer deg opp og går rett etter operasjonen. Du vil også få blodfortynnende medikamenter. Ved mini gastric bypass kan noen pasienter oppleve forsnevringer og sår der tynntarmsbøylen er festet til magesekken. Noen pasienter kan oppleve gallerefluks etter denne operasjonen.  Forekomst av tarmslyng er derimot svært sjelden.

Hvilke pasienter anbefales å gjøre en Mini Gastric Bypass?

Mini Gastric Bypass anbefales til pasienter med en høy BMI der en gastric sleeve operasjon alene ikke vil gi et tilfredsstillende vekttap. Pasienter med hyppig og uttalt halsbrann eller refluks før operasjonen kan også ha nytte av Mini Gastric Bypass fremfor Gastric Sleeve operasjoner. 

Oversikt Mini Gastric Bypass

FormålVektreduksjon
Operasjonstid30 – 60 minutter
Anestesi:Full narkose
Optimalt vekt resultatMinimum 1 år
Forventet sykemeldingstid3 til 6 uker
BehandlingsstedGjøvik
Pris94 850,-

Vil du gå ned i vekt? Har du forhøyet BMI? Da kan Mini Gastric Bypass være riktig for deg.

Teamet ved IbsenSykehusene har vært med på å forandre livet til mange overvektige i Norge. Våre kirurger, sykepleiere og klinisk ernæringsfysiolog står klare til å gi deg en trygg operasjon og grundig oppfølging. Fyll ut skjemaet for en uforpliktende legekonsultasjon.

Hva koster en slankeoperasjon?

Prisen på slankeoperasjon er avhengig av hva slags type operasjon du velger i samråd med våre leger. Under kan du lese mer om slankeoperasjonene vi tilbyr hos IbsenSykehusene. Mer informasjon om slankeoperasjon og pris finner du her.