Pigmentforanding illustrasjonsbilde e1603461927238

Pigmentflekker

Pigmentflekker, også kjent som hyperpigmentering, vises som brune flekker i huden og er en nokså normal hudlidelse. Pigmentflekkene er helt ufarlige, men spesielt pigmentflekker i ansiktet behandles gjerne av kosmetiske årsaker. Våre dyktige kosmetiske sykepleiere behandler pigmentflekker med AFT-laser.

Hvorfor oppstår pigmentflekker?

Pigmentforandringer i huden oppstår av forskjellige grunner. Når det gjelder pigmentflekker i ansikt er en av de viktigste faktorene soleksponering i kombinasjon med ulike medisinske preparater, eller alkoholholdig kosmetikk. Aldringsprosessen er i seg selv en medvirkende faktor i utviklingen av pigmentflekker.

Pigmentforandringer kan også skyldes hormonelle forandringer, noe mange kvinner opplever under graviditet, eller ved bruk av hormonspiral og p-piller.

Pigmentflekker behandling med laser

Pigment- og aldersflekker i ansikt, på hals, bryst og hender kan behandles ved hjelp av en effektiv AFT-laser.

FormålFjerne uønsket pigmentering i ansikt
Operasjonstid15 – 60 min, avhengig av størrelsen på området.
Anestesi:Ingen
Optimalt ResultatResultatet er individuelt; noen opplever å få fjernet pigmentflekker helt, mens andre kan se en betydelig lysning av de pigmenterte områdene.
Forventet sykemeldingstidIngen
BehandlingsstedPorsgrunn
PrisSe priser under Kosmetisk behandling

Før behandling

Man bør unngå sol og solarium de siste fire ukene før oppstart av pigmentflekker behandling. Det er også viktig at man ikke foretar kjemisk peeling de siste tre månedene før første behandling.

Pigmentflekker behandling

Før behandling renses huden, og det påføres en gelé som forsterker laserlystets gjennomtrengning i huden. Geléen sørger også for kjøling under behandlingen. Lyset fra laserhodet vil absorberes av melaninet (fargepigmentene) i huden, og omdannes til varme. Slik ødelegges de delene av cellene der melaninet er lagret, og pigmentflekkene reduseres.

Etter behandling

Umiddelbart etter behandling kan huden kjennes varm og være rød. Dette vil avta etter en kort stund. Når pigmentet i huden blir avstøtt kan områdene bli mørkere og huden fremstå “skitten”. Dette vedvarer i 5-12 dager, men kan skjules med sminke.

Antall behandlinger for optimalt resultat avhenger av mengde pigment i huden. Erfaringsmessing vil man behøve fra 3-6 behandlinger med fire ukers mellomrom.

Man bør unngå soling under behandlingsforløpet og være påpasselig med å bruke solkrem med faktor 30 eller høyere.

Resultatet er individuelt; noen opplever å få fjernet pigmentflekker helt, mens andre kan se en betydelig lysning av de pigmenterte områdene.