Sprengte blodkar

Laserbehandling av sprengte blodkar og åreknuter

Ved behandling av åreknuter eller sprengte blodkar bruker vi en diodelaser med diameter på inntil tre mm. Tynnere kar behandles med en IPL-laser (Intense Pulsed Light)

Oversikt

FormålFjerne eller minske synlige «karnøster» eller sprengte blodkar
Behandlingstid15 – 60 min, avhengig av størrelsen på området
Anestesi:Ingen
Optimalt ResultatPå bein trengs det i gjennomsnitt ca 3 behandlinger for å oppnå resultater, mens det i ansiktet vanligvis er behov for på 1-3 behandlinger
Forventet sykemeldingstidIngen
BehandlingsstedPorsgrunn
PrisSe prislister under Kosmetiske behandlinger

Laserbehandling pris

Se prislister under Kosmetiske behandlinger

Før behandling

Man skal ikke utsette det aktuelle hudområdet for sterk sol eller solarium de siste tre ukene før behandling.

Selve behandlingen

Diodelaseren gir blodårene/-karene et lite sjokk, noe som får dem til å reagere. Små ”rosetter” vil brytes ned, mens større blodårer trekker seg sammen. Behandlingen tar normalt fra 10-30 minutter. For optimalt resultat i ansikt må man regne med 1-3 behandlinger, mens det for bein trengs i gjennomsnitt 3 behandlinger. Det bør gå 3-4 uker mellom hver behandling.

Etter behandlingen

Behandlingen innebærer at hudens naturlige beskyttelse reduseres. Hudpartiene som er behandlet skal derfor ikke utsettes for sol eller solarium – verken før, mellom eller etter behandling. Det er viktig å etterstrebe en total blokkering av strålingen i minimum 3 uker etter hver behandling for å unngå forbrenning og pigmentflekker.

Bruk solkrem med høy faktor, eller sørg for å holde det behandlede området i skyggen. Unngå bruk av eteriske oljer før huden har fått tilbake sin naturlige struktur.

Blodårene kan ved de første behandlingene bli litt diffuse og ”blåveis”aktige, fordi det skjer en indre prosess. De små, tynne blodkarene vil også kunne oppleves noe mørkere i en overgangsperiode.