Fine linjer illustrasjonsbilde

Fjerne rynker – rynkebehandling med filler (akrylamid)

Fillere brukes i ansiktsforyngende behandlinger. Ved IbsenSykehusene benyttes utelukkende anerkjente produkter som er basert på ikke-animalsk hyaluronsyre og produseres i Sverige.

Oversikt

FormålRedusere linjer, folder og rynker, tilføre volum til lepper, forsterke konturer og ansikts volum, og øke hudens struktur og elastisitet.
Behandlingstid15 – 60 min, avhengig av størrelsen på området.
Anestesi:Ingen
Optimalt ResultatResultatet er individuelt; noen opplever å få fjernet pigmentflekker helt, mens andre kan se en betydelig lysning av de pigmenterte områdene.
Forventet sykemeldingstidIngen
BehandlingsstedPorsgrunn
PrisSe prislister under Kosmetisk behandling

Ved IbsenSykehusene benyttes utelukkende anerkjente produkter, som er basert på ikke-animalsk hyaluronsyre og produseres i Sverige. Behandlingene vil effektivt redusere linjer, folder og rynker, samt tilføre volum til lepper, forsterke ansiktskonturer, tilføre kinnbensløft og øke hudens elastisitet.

Juvederm logo

Før behandling

Man skal helst ikke bruke blodfortynnende medikamenter som Ibux og Dispril, samt unngå tranpreparater de siste to ukene før behandling.

Ved førstegangskonsultasjon fyller du ut egenopplysningsskjemaet for kosmetisk behandling.

Selve behandlingen

Vår sykepleier vil gjennomgå de ulike behandlingene i forkant. Sammen med pasienten avtales hvilken filler som skal benyttes.

Selve behandlingen utføres ved å injisere valgt filler i huden. Det brukes en kanyle med en meget tynn nål, og stikket vil knapt merkes av pasienten. Fillerne fås både med og uten integrert smertestillende.

Pasienten også velge alternativ bedøvelse som Emla- eller Xylocain-krem, avhengig av hvilket område som skal behandles.

Etter behandling

Man kan gjenoppta arbeid eller andre aktiviteter umiddelbart etter behandling. Det er normalt å føle noe ubehag, som for eksempel svak smerte, kløe og ømhet rundt det behandlede området. Hevelser, blåmerker og rødme kan også oppstå. Symptomene kan vare fra et par dager opptil to uker. Det kan i enkelte tilfeller være behov for gjentatt behandling umiddelbart for å oppnå optimalt resultat.

Fillere inneholder en kunstig fremstilt hyaluronsyre-gelé som binder vann. Når geléen injiseres i huden fylles rynkene, og huden strekkes og blir fastere. Hyaluronsyren har også effekt på hudens elastisitet slik at huden ikke så lett blir rynkete. Siden fillere er produkter som brytes naturlig ned i kroppen behandlingen gjentas. Ny behandling skjer normalt etter 6-12 månder for rynker, og etter 6 månder for lepper.