Kosmetisk behandling

Ønsker du å fjerne og minske rynker eller gjenskape en glødende og vakker hud uten kirurgi? Kosmetiske behandlinger omfatter hudforbedringer og kan gi en bedre hudhelse. Kosmetisk behandling kan også avhjelpe medisinske problemer som uønsket hårvekst, akne, arr etter akne, arrbehandling. rosacea, solskader og svetteproblematikk samt sprengte blodkar.

Våre kosmetiske behandlinger

Pigmentforandring illustrasjonsbilde

Våre kosmetiske behandlinger utføres av våre plastikk kirurger samt høyt utdannede og erfarne kosmetiske sykepleiere for å sikre deg en trygg behandling som er tilpasset dine behov.

Kosmetiske behandlinger kan være et alternativ til tradisjonell kirurgi for deg dersom du ønsker å gjenopprette volum i huden, fjerne eller minske rynker og stramme opp slapp og grov hud. Alder og soleksponering kan føre til forstørrede porer samt slapp og uttørret hud. Her kan også ulike medisinsk kosmetiske behandlinger gi gode resultater.

Behandling med laser

Hud

IbsenSykehusene tilbyr laserbehandlinger mot rynker, pigmentflekker, solskader og arr. Laser kan også benyttes som behandlingsmetode for sprengte blodkar åreknuter og årenøster. Sprengte blodkar kan være synlige både i ansikt og på bena. Laser er her en svært effektiv behandlingsmetode. Rosacea er en annen hudtilstand som kan behandles med laser. Tilstanden gir rødme i ansiktet, synlige blodkar og utslett. 

Permanent hårfjerning

Laserbehandlinger tilbys også for hårfjerning. Dette er en godt utprøvd behandlingsmetode der resultatene er godt dokumentert. Uønsket hårvekst på ansikt og kropp fjernes rask og skånsomt. For kvinner som har uønsket hårvekst som skyldes hormonelle forstyrrelser slik som PCOS kan laserbehandling være et gunstig alternativ. Laserbehandling benyttes også av menn med uønsket hårvekst. 

Laserbehandling utføres av våre dyktige kosmetiske sykepleiere. 

Fillere

Hyaluronsyre, også kjent som fillers, er en behandling som tilfører volum til huden. For å gjenopprette hudens spenst og fylde eller å tilføye ønsket volum sprøytes hyaluronsyre i huden i små mengder. Behandling med fillers vil effektivt redusere linjer, folder og rynker og forsterke ansiktets konturer. Denne behandlignen kan også tilføre kinnbensløft. Hudens elastisitet økes ettersom det tilføyes volum og fukt. 

Fillere kan også benyttes til forstørring av leppene, der leppenes volum økes og amor buen kan markeres. 

Hyaluronsyre forekommer naturlig i kroppen og vil derfor brytes ned over tid. Det er derfor nødvendig med supplerende behandlinger, særlig i begynnelsen. Etter hvert vil behovet for påfyll reduseres. 

Fjerning av rynker uten kirurgi

I takt med hudens aldringsprosess vil det dannes linjer og rynker. Det har etterhvert blitt vanlig å benytte muskelavslappende medikamenter som botulinum som behandling for å fjerne rynker eller gjøre dem mindre synlige. Området der det er ønskelig å fjerne rynker injiseres med Botulinum. Musklene i det behandlede området vil å slappe av og rynkene vil enten glattes ut eller bli mindre synlige. Rynkene reduseres eller fjernes for en periode og gi et flott kosmetisk resultat. IbsenSykehusene bruker kun anerkjente produkter til disse behandlingene.

Hvor

Kosmetiske behandlinger er ved IbsenSykehuset Porsgrunn.