trening

Trening

I dagens moderne samfunn lever mange av oss stillesittende liv. Trening er viktig for å vår mentale og fysiske helse. Det er deilig å få brukt kroppen! Liker du ball idrett, lagsport eller å trene på egenhånd, er poenget å komme seg ut og i gang! Fysisk aktivitet er viktig for både helse og velvære. Målet med trening er mer enn higet etter en veltrent kropp eller å konkurranse og idrett. Trening er en livsstil som forbedrer både fysisk og mental helse.

Gjennom fysisk aktivitet styrker vi hjertet og forbedrer kardiovaskulær helse. Trening bidrar til å senke også blodtrykket og reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer. Trening hjelper også med å opprettholde en sunn kroppsvekt og dermed forebygge diabetes type 2 og fedme.Gjennom trening styrker vi også muskler og skjelett, og bidrar til god bevegelighet og balanse. Sterke muskler og ben reduserer risikoen for skader og gir en bedre livskvalitet.

På det mentale planet frigjør trening endorfiner og serotonin, som reduserer stress og angst, forbedrer humøret – man blir mer positiv – og søvnkvaliteten.

Trening har også positive effekter på kognitiv funksjon og hjernens helse: man forbedrer konsentrasjon, hukommelse og læringsevne, og reduserer risikoen for demens og Alzheimers.

I tillegg til de fysiske og mentale fordelene, styrker trening sosiale bånd. Gjennom fellesaktiviteter kan man bygge vennskap og fellesskap, som igjen bidrar til følelsesmessig velvære.

Alt i alt er trening en viktig investering i vår helse og velvære. Det er en livsstil som gir fysisk styrke, mental helse og sosial tilknytning. Ved å gjøre trening til en del av hverdagen, kan vi oppnå en mer balansert og sunnere livsstil.

Styrketrening

Styrketrening blir viktigere og viktigere med alderen. Ettersom vi blir eldre taper vi muskelmasse. Dette er en naturlig del av aldringsprosessen.

Ved å gå aktivt for å bevare muskelmassen forebygger vi skader, smerter og legger grunnlaget for fortsatt aktivitet og livskvalitet.

Styrketrening er også den viktigste treningsformen ved vektreduksjon, fordi man da bevarer muskelmasse. 

Styrketrening er også viktig for å holde vekten og bevare en stabil vekt over tid.