slankeoperasjon

Øyelokkoperasjon nedre øyelokk

Øyelokkoperasjon nedre øyelokk kan utføres hvis du har et overskudd av hud under øynene. Poser eller slapp hud under øynene kan medføre rynker som bidrar til å gi deg et alderspreget og trett utrykk. Gjennom en øyelokkoperasjon av nedre øyelokk, vil denne overflødige huden bli fjernet, slik at du ser yngre og mer våken ut.

Oversikt

FormålOverskudd av hud eller poser under øynene
Operasjonstid1-2 timer
AnestesiNarkose
Optimalt Resultat3-6 måneder
Forventet sykemeldingstid2 uker

Formålet med øyelokkoperasjon av nedre øyelokk

Hvis du har hengende øyelokk eller poser under øynene kan en øyelokkoperasjon gi deg et mer våkent og ungdommelig utseende. Dette inngrepet kan bli utført på øvre eller nedre øyelokk, eller begge om du ønsker det. Øyelokk plastikk kan ikke fjerne smilerynkene eller kråkeføttene rundt øynene, og kan heller ikke fjerne mørke ringer under øynene.

Ved nedre øyelokkoperasjon vil kirurgen din vanligvis lage et snitt ved øyelokkene dine. Det betyr at arret vil ligge langs øyets naturlige folder, slik at det nesten ikke er synlig. Poser under øyne opereres som regel av estetiske årsaker, og målet er å gi pasienten et mer ungdommelig utseende. Dette er et mer komplisert inngrep enn operasjon av øvre øyelokk, og tar normalt fra 60 til 90 minutter. Siden problemet er av estetisk karakter kvalifiserer det sjelden for behandling ved offentlige sykehus.

Operasjonen kan kombineres med andre behandlingsmetoder slik som rynkebehandling eller laser. Disse vurderingene krever stor erfaring og din optimale behandling bestemmes i dialogen mellom deg og ansiktskirurgen.

Er du en kandidat for øyelokkplastikk?

Gode kandidater for øyelokkplastikk er vanligvis:

  • Friske
  • Ikke-røykere
  • Pasienter med en positiv innstilling og realistiske forventninger
  • Over 40 år, men yngre pasienter kan også bli vurdert hvis de er gode kandidater

Stor-røykere er ikke gode kandidater for plastikk kirurgi fordi de har økt sjanse for komplikasjoner under narkose. Røyking også kan føre til komplikasjoner etter operasjonen og vanskeliggjøre sårtilhelingen. Røykere får for eksempel oftere stygge arr, nekrose, og sårruptur

Komplikasjoner

Ibsensykehusene vil gjøre det vi kan for å forebygge og hindre at komplikasjoner oppstår. Derfor har vi meget erfarne kirurger som etter mange års praksis har vist at de meget sjelden opplever uønskede hendelser, eller komplikasjoner. Også den øvrige driften av sykehusene er tilrettelagt for at pasienten skal føle seg meget godt ivaretatt.

Det er imidlertid ikke til å unngå at enkelte pasientforløp og resultater ikke blir som planlagt.

Etterblødning forekommer, men svært sjeldent, og rettes vanligvis opp etter lengre avkjøling. Ytterligere inngrep er normalt ikke nødvendig. Infeksjon kan forekomme, men også det svært sjeldent. Det samme gjelder hevelse/blemmedannelse mot øyet. Dette kan i enkelte tilfeller kreve behandling med øyedråper, og en sjelden gang et lite inngrep. Noen pasienter kan få tydeligere arr enn det som er vanlig. Dette er imidlertid uhyre sjeldent; øyelokkene har den tynneste huden på hele kroppen, og arrene blir med tiden lite synlige.

Øyelokkoperasjon pris

Hvis du vil operere øvre øyelokk samtidig som nedre øyelokk kan vi tilby en rabattert pris.

Se våre prislister under Plastikkirurgi: Ansikt for pris på øyelokkoperasjon

Forberedelser til operasjonen

Pasienten fyller ut et egenopplysningsskjema for å avdekke om det foreligger kroniske eller alvorlige sykdommer, eller andre tilstander som kan medføre økt operasjonsrisiko. Man skal ikke gjennomgå denne type kirurgi om det foreligger risiko, som f.eks. blodpropp innenfor en 3-6 måneders periode før inngrepet. Pasienten må ikke lide av akutte sykdommer på operasjonsdagen. På operasjonsdagen er det å ha intakt hud ved og rundt operasjonsområdet. Piercing som berører operasjonsfeltet må fjernes om annet ikke er avtalt.

Blodfortynnende medikamenter, medikamenter mot betennelse (antiflogistika), tranpreparater, og Omega-3 skal ikke brukes de siste 1-2 uker før operasjonen.P-piller og hormonpreparater skal ikke brukes 14 dager før operasjonen. Vi ønsker å unngå operasjon den andre eller tredje dagen i menstruasjonssyklusen, og ber om at våre pasienter ikke drikker alkohol 2-3 dager før operasjonen. Røyking bør opphøre 4 uker før operasjonen, og man bør avstå røyking minst 2 uker etter. Se for øvrig generell info om plastikk kirurgi. Om du er i tvil, ta kontakt med oss i god tid før operasjonen og gjerne når du er til konsultasjon hos legen. Skriv gjerne ned de spørsmål du har på en lapp og ta dem med på konsultasjonen.

Sykepleier vasker det aktuelle operasjons område, du kan gjerne dusje og bruke antiseptisk såpe morgenen før operasjon.

Denne operasjonen utføres som dagkirurgi i lokal anestesi (bedøvelse), dvs. at det ikke er nødvendig å faste med mindre det er avtalt. Du reiser hjem ca. en time eller to etter operasjonen.

Dersom faste er avtalt: Pasienten skal være fastende i fem timer før operasjon. Dersom du skal opereres tidlig, f.eks. kl.08.00, starter fasten fra midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost fem timer før operasjon ved oppstart etter kl.12.00, slik at blodsukkerverdiene ikke blir for lave. Medisiner for hjertelidelser, blodtrykk og astma skal man ta med ett glass vann, selv om man faster.

Selve operasjonen

Man tar standariserte bilder før og 3-4 måneder etter operasjon.

Huden åpnes med et buet snitt som legges 1 cm. under øyelokkskanten og ender 0.5-1 cm. utenfor øyet. Huden løftes og muskellaget fremvises. Det kan være nødvendig å fjerne litt fettvev. Muskellaget strammes.

I enkelte tilfeller løftes en liten muskelstripe oppover gjennom en liten tunnel under huden, og festes dypt mot benet under øvre øyelokk. Deretter fjernes det en smal hudstripe, og huden sys fortløpende med en tynn tråd. Såret dekkes med et tynt lag øyesalve. Det legges ikke noen bandasje over. Operasjonen tar 60- 90 min.

Ved behov kan det være aktuelt å operere øvre og nedre øyelokk i samme inngrep. Dersom øvre øyebryn ligger altfor lavt og nært øyelokket, kan det være aktuelt med øyebrynsløft i samme seanse som øvre øyelokk. Fjerning av hud i øvre øyelokk gir en gunstig tilgang til øyebrynene.

Etter operasjonen

Dagkirurgi betyr at man reiser hjem 1 – 2 timer etter operasjonen. Etter utskrivning kan det oppstå situasjoner hvor det er viktig å ha en person tilgjengelig døgnet rundt. Om du har fått noe annet enn lokal bedøvelse (avslappende midler), bør du ha hjelp til hjemreise. Du kan i disse tilfellene ikke kjøre egen bil.

Man skal ligge og hvile i ca. en time etter avsluttet inngrep. Man får kalde omslag og ispakninger. Når du er kommet hjem fortsetter du med kalde omslag i 15-20 minutter av gangen, hver tredje time. Dette skal du fortsette med i minst 2-3 dager for å redusere hevelse og blodmerker. Det er videre viktig å ligge på ryggen med hodet litt høyt, samt å unngå fremoverbøyninger og tunge løft.

Alle får hevelse både over og under øynene. Hevelsen er mest synlig dagen etter operasjonen. Dette bedrer seg raskt i løpet av 3-4 dager, og er stort sett borte i løpet av 14 dager. Alle får blåmerker. Disse forsvinner i løpet av 10-14 dager. Noen kan få ujevnheter i arrene. Disse forsvinner vanligvis i løpet av 2-3 måneder.

Stingene fjernes ved kontroll etter 6-7 dager.

Tips: På sykehuset kjøler vi ned med ferdiglagde kjølepakker. Du kan gjerne bruke fine isbiter i en pose, eller en frossen ertepose, men ha alltid ett lag frotté (håndkle, vaskeklut) mellom kjøleposen og huden.

Forventet resultat
Et vellykket ansiktsløft gir ikke et evigvarende resultat. Endelig resultat ser pasienten først etter 3-4 måneder. Forventet holdbarhet er 5 til 10 år. Huden tøyes og bløtdelene i ansiktet siger gradvis ned igjen. Små rynker og solskader har liten effekt av et ansiktsløft.

Vær oppmerksom på at misfarging under øyet forekommer en til to uker etter operasjonen. Etter en ukes tid er det mulig å jobbe igjen – uten for mye fysisk aktivitet, og etter to uker vil man fungere normalt igjen.Komplikasjoner

Etterblødning forekommer, men svært sjeldent, og retter seg vanligvis etter lengre avkjøling. Ytterligere inngrep er normalt ikke nødvendig. Infeksjon kan forekomme, men også det er svært sjeldent. Det samme gjelder hevelse/blemmedannelse mot øyet. Dette kan i enkelte tilfeller kreve behandling med øyedråper, og en sjelden gang et lite inngrep. Noen mennesker får tydeligere arr enn det som er vanlig. Dette er imidlertid uhyre sjeldent; øyelokkene har den tynneste huden på kroppen, og arrene blir lite synlige etter noe tid.