Ortopedi illustrasjon forside

Ortopedi

Hva er ortopedi?

Ortopedi omhandler kirurgisk og ikke-kirurgisk behandling av frakturer (brudd) og andre skader på bevegelsesapparatet. Spesialiteter innen fagområdet ortopedi omfatter blant annet leddprotesekirurgi, ryggkirurgi, håndkirurgi, fotkirurgi og artroskopisk kirurgi.

Hva gjør en Ortoped?

En ortoped vurderer sykdommer i hofte- og kneledd, skulder-og albueledd, håndledd- og hånd, fot- og ankelledd. Kirurgene utreder og behandler store deler av bevegelsesapparatet.

Har du vondt eller dårlig funksjon? Vi kan hjelpe deg

Gode resultater med kikkhulls og mikrokirurgi

Kikhullskirugi, eller artroskopi som det heter på fagspråket, er en metode som brukes til å behandle lidelser i kne- og skudlerledd. Et smalt skop føres inn i leddet og gir kirurgen mulighet til både diagnostisere og behandle eventuelle skader på menisk i kne, fjerne løse bruskbiter og behandle skader i skulderleddet.

Mikrokirurgi i korsryggen som dagkirurgi. Et lite instrument gir kirurgen innsyn gjennom en liten åpning på bare 2.5-3 cm i diameter. Gjennom denne åpningen gjøres all kirurgien i korsryggen, prolaps fjernes og det lages plass for nerverøtter og ryggmargen ved spinal stenose. De fleste av disse prosedyrene gjøres som dagkirurgi, og du som pasient reiser hjem samme dag.

Rask bedring

Fordelen med kikkhullskirurgi er at pasientene kan belaste leddene etter kort tid – i motsetning til tradisjonelle åpne operasjoner som krever lang tids avlastning. Sannsynligheten for store og skjemmende arr er også mye mindre ved artroskopi. Inngrepet foregår i narkose og med lokalbedøvelse.

Har du langvarige smerter eller svikt i bevegelsesapparatet anbefaler vi at du tar kontakt for en vurdering.