Gastric Sleeve operasjon

Gastric sleeve operasjon er en meget trygg og effektiv slankeoperasjon der store deler av magesekken fjernes.

Gastric Sleeve operasjon er en effektiv slankeoperasjon som samtidig fører til betydelig øket livskvalitet. Mange pasienter opplever en reduksjon av plager og følgesykdommer ved overvekt slik som diabetes, leddsmerter og hjerte og karsykdommer. I tillegg fører vektnedgangen til nye muligheter til å kunne leve et mer aktivt liv.

Hvordan utføres slankeoperasjonen Gastric Sleeve?

Inngrepet gjøres ved hjelp av kikkhullskirurgi. Ca. 80% av magesekken fjernes. Den gjenværende delen av magesekken lukkes med avanserte kirurgiske stifter.

Inngrepet kan ikke reverseres. Illustrasjonen under viser den gjenværende delen av magesekken etter en Gastric Sleeve:

Operasjonen er noe enklere å gjennomføre enn Gastric Bypass og Mini Gastric Bypass. Den er også mer skånsom fordi man ved denne operasjonsmetoden ikke kobler om tarmene og pasienten vil derfor ha en tilnærmet normal tarmfunksjon for opptak av næringsstoffer. Dette betyr at du som slankeoperert også får et noe enklere liv.

Gastric Sleeve illustrasjon

Inngrepet har tre hovedeffekter:

  • Matinntaket begrenses ettersom det ikke er plass til så mye mat av gangen
  • Du blir raskere mett nå som magen er redusert til et smalt rør eller erme – sleeve
  • Den intense sultfølelsen mange opplever minsker ettersom hormonene som er med på å gi mye av sultfølelsen har ligget i den delen av magen som fjernes

Beregnet vekttap på ca 70 til 80% prosent av overvekten i løpet av 1 år etter operasjonen. Det vil vanligvis ta cirka 6 uker før du er tilbake i arbeid og normale rutiner.

Som ved all kirurgi er det en risiko for komplikasjoner også ved en Gastric Sleeve operasjon. Aktuelle komplikasjoner i forbindelse med eller rett etter operasjonen er lekkasje eller blødning. Forekomsten er sjelden og oppdages raskt, vanligvis i løpet av første døgn. Slike tilstander gir tydelige symptomer og pasienten vil bli tatt inn igjen på operasjonsstuen med en gang. For å hindre blodpropp er det viktig at du kommer deg opp og går rett etter operasjonen. Du vil også få blodfortynnende medikamenter.

Vil du gå ned i vekt? Har du forhøyet BMI? Da kan Gastric Sleeve være riktig for deg.

Overvekts teamet på IbsenSykehusene har vært med på å forandre livet til mange overvektige i Norge. Våre kirurger, sykepleiere og klinisk ernæringsfysiolog står klare til å gi deg en trygg operasjon og grundig oppfølging. Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende konsultasjon med en av våre kirurger.

Hva koster en slankeoperasjon?

Prisen på slankeoperasjon er avhengig av hva slags type operasjon du velger i samråd med våre leger. Under kan du lese mer om slankeoperasjonene vi tilbyr hos IbsenSykehusene. Mer informasjon om slankeoperasjon og pris finner du her.

Oversikt over operasjonen

FormålVektreduksjon
Operasjonstid30 – 60 minutter
AnestesiFull narkose
Optimalt vekt resultatMinimum 1 år
Forventet sykemeldingstidOpp til 6 uker
BehandlingsstedGjøvik
Pris Gastric Sleeve79.850