Slankeoperasjon illustrasjonsbilde e1601636380300

Gastric Sleeve

Gastric sleeve operasjon er en meget trygg og effektiv slankeoperasjon der store deler av magesekken fjernes.

Gastric Sleeve operasjon er en effektiv slankeoperasjon som samtidig fører til betydelig øket livskvalitet. Mange pasienter opplever en reduksjon av plager og følgesykdommer ved overvekt slik som diabetes, leddsmerter og hjerte og karsykdommer. I tillegg fører vektnedgangen til nye muligheter til å kunne leve et mer aktivt liv.

Hvordan utføres slankeoperasjonen Gastric Sleeve?

Inngrepet gjøres ved hjelp av kikkhullskirurg, der omkring 80% av magesekken fjernes. Den gjenværende delen av magesekken lukkes med avanserte kirurgiske stifter.

Operasjonen er noe enklere å gjennomføre enn Gastric Bypass og Mini Gastric Bypass. Den er også mer skånsom fordi man ved denne operasjonsmetoden ikke kobler om tarmene og pasienten vil derfor ha en tilnærmet normal tarmfunksjon for opptak av næringsstoffer. Dette betyr at du som slankeoperert også får et noe enklere liv.

Illustrasjon av Gastric Sleeve slankeoperasjon

gastric sleeve 1
De røde pilene viser matens vei gjennom fordøyelsessystemet.
De grønne pilene viser veien til saltsyre (HCL), sekret fra bukspyttkjertel og lever/galle.

Inngrepet har tre hovedeffekter

  • Matinntaket begrenses ettersom det ikke er plass til så mye mat av gangen
  • Du blir raskere mett nå som magen er redusert til et smalt rør eller erme – sleeve
  • Den intense sultfølelsen mange opplever minsker ettersom hormonene som er med på å gi mye av sultfølelsen har ligget i den delen av magen som fjernes

Hvor mye kan jeg forvente å gå ned i vekt?

Beregnet vekttap på ca 60% prosent av overvekten i løpet av 1 år etter operasjonen. Det vil vanligvis ta mellom 4 til 6 uker før du er tilbake i arbeid og normale rutiner.

Risiko

Som ved all kirurgi er det en risiko for komplikasjoner også ved en Gastric Sleeve operasjon. Aktuelle komplikasjoner i forbindelse med eller rett etter operasjonen er lekkasje eller blødning. Forekomsten er sjelden og oppdages raskt, vanligvis i løpet av første døgn. Slike tilstander gir tydelige symptomer og pasienten vil bli tatt inn igjen på operasjonsstuen med en gang. For å hindre blodpropp er det viktig at du kommer deg opp og går rett etter operasjonen. Du vil også få blodfortynnende medikamenter.

Vil du gå ned i vekt? Har du forhøyet BMI? Da kan Gastric Sleeve være riktig for deg.

Overvekts teamet på IbsenSykehusene har vært med på å forandre livet til mange overvektige i Norge. Våre kirurger, sykepleiere og klinisk ernæringsfysiolog står klare til å gi deg en trygg operasjon og grundig oppfølging. Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende konsultasjon med en av våre kirurger.

Oversikt over operasjonen

FormålVektreduksjon
Operasjonstid30 – 60 minutter
AnestesiFull narkose
Optimalt vekt resultatMinimum 1 år
Forventet sykemeldingstidOpp til 6 uker
BehandlingsstedGjøvik
Pris Gastric Sleeve79.850

I trygge hender hos Ibsensykehusene 

Pasientsikkerhet og trygghet er det aller viktigste når det gjelder operative inngrep. Våre pasienter må slutte med nikotinholdige produkter i god tid før operative inngrep. Dette kan være produkter som sigaretter og snus. Du må også på en liten slankekur for leveren din før en operasjon. Du vil få veiledning av klinisk ernæringsfysiolog.

I 2020 og 2021 utførte IbsenSykehusene flest slankeoperasjoner i Norge i henhold til innrapporteringen i det skandinaviske kvalitetsregisteret, SOREG. Kvalitetsmålene stadfestet også at du er i trygge hender hos IbsenSykehusene:

Overvektsteamet på IbsenSykehusene består av Norges dyktigste kirurger innen overvekstskirurgi, i tillegg til et samkjørt team bestående av operasjons sykepleiere, anestesi, koordinatorer og klinisk ernæringsfysiologer som alle sørger for best mulig behandling for våre pasienter. Våre erfarne sykepleiere og ansestesipersonell, i tillegg til pleiepersonalet, sørger for at du er oppe og går med en gang du våkner fra narkosen. Etter en natt på sykehuset skrives du ut, og kan reise hjem, klar til å starte på neste skritt på veien mot en varig vektnedgang.