Neseplastikk illustrajonsbilde

Plastikkirurgi

Har du en synlig skade, misdannelse eller ønsker du å gjøre endringer på utseende ditt? Våre plastiske kirurger har lang erfaring innen plastikkirurgi og kan gjøre de endringer du ønsker.

Hva er plastikkirurgi?

Plastisk kirurgi omfatter kosmetisk kirurgi, og rekonstruktiv plastikkirurgi. Plastikkirurgi er en samlebetegnelse for alle medisinske inngrep som har til hensikt å reparere synlige og fysiske skader og misdannelser, eller for å forme kroppen og forandre utseendet i tråd med pasientens ønsker. Alt dette vil selvfølgelig skje i samråd med en plastikkirurg.

Plastikkirurgi kan utføres på medisinsk eller estetisk grunnlag. Vi utfører begge deler. Det spesielle med estetisk kirurgi er at målsetningen er å gi bedre livskvalitet ved å endre pasientens ytre.

Hva er en plastikkirurg?

En plastikkirurg er en lege som har spesialisert seg på det medisinske fagfeltet plastikkirurgi, og som hjelper pasienter med å få tilbake normal funksjon og utseende etter skader eller misdannelser. Du kan også utføre kosmetisk kirurgi for å endre ditt utseende av kosmetiske grunner.

Sykemelding

Ved behandling og inngrep gjort på kosmetisk (ikke medisinsk) grunnlag, kan man ikke gjøre krav på sykemelding.

Plastikkirurgi behandlinger

Plastikkirurgi er en type kirurgi som regelmessig innebærer større sårflater enn annen kirurgi. Huden er kroppens største organ (målt i vekt) og har mange meget viktige funksjoner, bl.a som infeksjons sperre. For å unngå hendelser og komplikasjoner er det meget viktig å redusere risikofaktorer som kan forsinke tilheling og gi et resultat som ikke er optimalt. Det gjelder for eksempel dårlig regulert sukkersyke, økt blødningsrisiko, ulike hudsykdommer, samt en rekke andre tilstander. Det er derfor meget viktig å informere kirurgen om sin aktuelle helsetilstand, om man har gjennomlevd sykdommer samt tidligere operasjoner og forbruk av medikamenter. IbsenSykehusene tilbyr et bredt spekter av plastikkirurgiske inngrep.

Brystoperasjon

Operasjon av hud/underhud

Ansiktsoperasjoner