Rynkebehandling botox illustrasjonsbilde

Botulinum

Medisinsk- og rynkebehandling med botulinum

Botulinum er et muskelavslappende middel som brukes til behandling av en rekke tilstander i kroppen. Dette omfatter også medisinske tilstander. Botulinum er også bedre kjent som botox (botulinum toxin), en amerikansk merkevare navn. Botulinum blokkerer nerveimpulsene til de musklene stoffet er injisert i og reduserer dermed sammentrekninger i musklene og redusere smertesignaler.

Botulinum kan brukes til i å behandle:

  • Rynker (sinnarynken mellom øynene, smilerynker, horisontale rynker i pannen)
  • Migrene
  • Overdreven svetting

Fjerne rynker uten kirurgi – rynkebehandling med Botulinum

Dersom du ønsker å fjerne rynker uten kirurgi kan du benytte rynkebehandling som utføres ved hjelp av injeksjoner av Botulinum. I takt med hudens aldringsprosess vil det dannes linjer og rynker. Det har etterhvert blitt svært vanlig å benytte muskelavslappende medikamenter som botulinum som behandling for å fjerne rynker eller gjøre dem mindre synlige.

Målsetningen er å redusere eller fjerne disse for en periode og gi et flott kosmetisk resultat. IbsenSykehusene bruker kun anerkjente produkter til disse behandlingene.

Migrene og svettebehandling med Botulinum

Botulinum kan brukes til å behandle overdreven svette og migrene.

Det er anslått at opptil 90% av pasienter ser en forbedring etter svettebehandling. Det er fordi nerveimpulsene blir blokkert med Botulinum, som forhindrer svettekjertlene fra å lage svette. Behandlingen har få bivirkninger, lite smerter og effekten er kjent for å vare noe lenger enn andre behandlinger med Botulinum.

Migrene er en kraftig hodepine som varer fra fire timer opp til flere døgn. Man mener at migrene skyldes at blodårene utvider seg i deler av hjernen. Dette kan føre til store smerter samt symptomer som kvalme, oppkast, synsforstyrrelser og lys/lyd ømfintlighet. For de som er rammet oppleves migrene som invalidiserende i perioder. For disse pasientene er det viktig for livskvalitet og mestring å finne behandling og forebygging som hjelper.

Botulinum er godkjent som forebyggende migrenebehandling, og mange med kronisk migrene opplever at det lindrer hodepine og symptomer. For at behandlingen skal få best effekt er det viktig at det settes korrekt dose. Det må også gjøres på de riktige stedene slik at man kan forebygge utvidelse av blodkarene.

Slik utføres behandlingen

Området der det er ønskelig å fjerne rynker injiseres med Botulinum. Musklene i det behandlede området vil å slappe av og rynkene vil enten glattes ut eller bli mindre synlige.

Fordeler med Botulinum

Svært effektivt og resultatet av en behandling med Botulinum varer vanligvis mellom 3-6 måneder.

Oversikt

FormålRynkebehandling uten kirurgi vil effektivt redusere linjer, folder og rynker. Botulinum kan også brukes til å behandle migrene og overdreven svetting.
Behandlingsstid10-20 min
Anestesi:Ingen
Optimalt ResultatEtter injeksjonen tar det 3-4 dager før Botulinum begynner å virke, og inntil 7 dager før man får full effekt. Effekten er forbigående og varer i gjennomsnitt 3-5 måneder. For å vedlikeholde en optimal effekt bør behandlingen gjentas 2-3 ganger pr. år. Effekten av Botulinum varer lenger for hver ny behandling fordi musklene som settes ut av spill blir svakere med tiden.
Forventet sykemeldingstidIngen
BehandlingsstedPorsgrunn
PrisSe prisliste for kosmetisk behandling

Botulinum – forebygger rynker

Vi utfører våre rynkebehandlinger med virkestoffet botulinum. Dette forebygger dannelser av rynker i Glabella (sinnarynke) og rundt øyner (kråketær). Ibsensykehusene benytter kun anerkjente produkter.

Rynkebehandling logo

Ønsker du mer informasjon om behandling av linjer og rynker? Ta kontakt med oss i dag!