Lårplastikk-illustrasjonsbilde

Hårfjerning med laser

Hårfjerning med laser inngår som en naturlig del av vårt behandlingstilbud.Hårfjerning med laser er en effektiv behandlingsmetode, men er samtidig skånsom mot huden. Behandlingen gjennomføres raskt og nesten smertefritt med hårfjernings – laseren Soprano XLi diodelaser.

Laser hårfjerning oversikt

FormålLaser hårfjerning fjerner uønsket hårvekst i ansiktet eller på kroppen.
Behandlingen kan benyttes på alle hudtyper men fungerer best på mørkt hår.
Behandlingsstid15-60 minutter
AnestesiIngen
Optimalt ResultatFor å få et varig resultat anbefaler vi at du foretar 4 til 8 laser – behandlinger. Noen områder, samt lyse eller tynne hår kan trenge flere laser behandlinger. Ved svært kraftig hårvekst kan enkelte trenge vedlikeholdsbehandlinger.
Forventet sykemeldingstidIngen
BehandlingsstedPorsgrunn
PrisSe priser under Kosmetiske behandlinger : Hårfjerning
 Område:  Hyppighet:
 Ansikt:  4-6 uker
 Kropp: 6- 8 uker


Formålet med laser hårfjerning

Vil du slippe å vokse eller barbere deg jevnlig? Ved hårfjerning med laser kan du unngå dette etter 6-8 behandlinger.

Hårfjerning med laser er en av de mest populære laserbehandlingene ettersom behandlingen kan gi permanent reduksjon av uønsket hår. Hos IbsenSykehusene tilbyr vi hårfjerningbehandlinger til alle hudtyper for både kvinner og menn.

Vi behandler også de fleste områdene på kroppen. De mest populære behandlingene hos kvinner inkluderer hårfjerning i ansikt, på beina, bikinilinjen og under armene. Flere og flere menn tar også i bruk hårfjerning. De vanligste områdene er ryggen, skuldrene og på brystet.

Fakta om hårfjerning med laser: 

  • Ingen hårfarge, ingen hårfjerning: Hvis du har veldig blonde eller grå hår, er det stor sjanse for at det ikke er nok hårfarge til og varme opp laseren og ødelegge røttene. Dette fører til at håret vokser ut igjen.
  • Hvis hårene dine ikke vokser vil ikke behandlingen fungere: Hvert hår på kroppen og i ansiktet er i en av tre stadier. Det første stadiet er det hvor håret vokser, og kalles for anagen fasen. Kun hår som er i denne gro-fasen kan behandles ordentlig. Det er derfor du trenger rundt 8 behandlinger med 4 til 5 ukers mellomrom for og oppnå ønsket resultat.
  • Hårfjerning er sjeldent helt permanent: Etter 8-10 behandlinger er det vanlig å vurdere det behandlede område som hår-fritt. Unntaket er noen få hår som er veldig tynne og korte. Samtidig er det heller ikke uvanlig at noen hår vokser ut igjen og at en etter-behandling trengs.
  • Hårfjerning gjør litt vondt: Hårfjerning kan være litt ubehagelig. Hvor ubehagelig det er kommer an på området som behandles.
  • Hårfjerning tar tid: Optimal hårfjerning tar ofte opp til 8-10 måneder

Laser hårfjerning i bikini- og intimsoner

Bikini og brasiliansk hårfjerning

Hår i bikini området kan også fjernes med laser behandling. Det samme gjelder intimsoner.

Nyhet!

Brasiliansk hårfjerning med laser er en ny behandling som tilbys. Brasiliansk hårfjerning er laserhårfjerning i både intim-og bikinisone.

Hva skjer under laser behandling?

For å skjerme øynene dine fra laseren, må du bruke briller under behandlingen. En kald krem blir deretter påført området som skal behandles. En hårfjerningslaser svir litt. Selve behandlingen kan ta mellom 15-45 minutter. Tidsperioden kommer an på størrelsen på området som skal behandles. Hårfjerningslasere bruker fargestoffet i håret ditt til å genere varme, og ødelegger roten tilstrekkelig til og stoppe hårstrået fra å vokse ut igjen. Det samme området vil bli behandlet med laser en gang i måneden i cirka 8-10 måneder, inntil alle hårsekkene har blitt behandlet i den optimale gro-fasen. Etter en laser behandling kan huden se rød og litt hoven ut, men dette bør gå bort i løpet av 24 timer. Du kan uten problem fortsette din normale hverdag med en gang.

Risikoer

  • Hårfjerning fungerer best for de med lys hud og det er mindre risiko knyttet til behandlingen
  • Derfor bør du ha solt deg så lite som mulig før du behandles
  • De med mørkere hudtyper kan risikere at for mye energi absorberes og at huden skades
  • Hårfjerning med laser er ikke alltid så effektivt på lyst eller grått hår. Dette er fordi laserens energi absorberes av pigmenter, og det er lite eller ingen pigmenter i disse hårfargene
  • Du bør unngå hårfjerning med laser hvis du er veldig sensitiv til lys eller har en infeksjon rundt området som skal behandles

Laser hårfjerning pris

Se priser under Kosmetiske behandlinger : Hårfjerning

Før laser – behandling

Området som skal behandles med laser må være nybarbert.

Du må ikke vokse, tape-fjerne eller nappe hårene de 4 siste ukene før behandling. Dette fordi laser behandlingen kun virker på hårsekker som inneholder hår.

Huden bør for øvrig være ren, uten make–up og bodylotion.

Selve behandlingen

IN-Motion teknologien varmer gradvis opp hårsekkene til de ikke lenger kan produsere nye hår. Siden laseren er i konstant bevegelse, rekker den over et relativt stort behandlingsområde. Det betyr at behandlingsøktene går raskt.

Ved tilstrekkelig høy temperatur ødelegges hårroten varig. Temperaturen bestemmes av laserlysets dose, og de innstillinger som velges. For å oppnå et optimalt resultat – med minst mulig risiko for bivirkninger – er det viktig å justere dosen i forhold til farge på hud og hår. Laseren har et innebygd kjølesystem som begrenser temperaturstigningen til hårrøttene, og dermed oppnås selektiv hårfjerning uten skade på huden.

Våre behandlinger tar utgangspunkt i pasientens ønsker og behov, og utføres alltid i dialog med pasienten underveis. Vår diodelaser sikrer resultater som innfrir pasientens forventninger og varer over tid.

Etter behandlingen

Bivirkninger/mulige komplikasjoner:

Det kan forekomme noe rødme på huden rett etter behandling, men denne forsvinner som regel i løpet av kort tid. Du kan gå tilbake til normale aktiviteter umiddelbart.

Rekonvalesens:

Det behandlede området skal holdes unna solen i et par dager, deretter brukes solkrem med høy faktor i ca. 2 måneder.

Resultat:

For å få et varig resultat anbefaler vi at du gjennomfører 4 – 12 behandlinger. Ansikt behandles hver 4 – 6 uke, og kroppen hver 6 – 8 uke. Noen områder, samt lyse eller tynne hår, kan trenge flere behandlinger.  Enkelte pasienter kan også trenge vedlikeholdsbehandlinger. Når en arbeider med biologisk materiale, kan en aldri garantere effekten av behandlingen.

Rygg, nakke og skuldre på menn, samt hårvekst i ansiktet på kvinner vil vanligvis kreve flere behandlinger ettersom denne huden er hormonelt påvirket.