vann behandling scaled

IbsenSykehusenes blogg

Velkommen!

Her skal vi samle våre tanker om overvekt, slankeoperasjoner og sammenhenger. Ikke minst ønsker vi å formidle informasjon på en forståelig og lettfattelig måte.

Forskning

Det er mye forskning, mange forskningsrapporter og mye kunnskap omkring fedme og overvekt. Det er ikke alltid like enkelt å forstå hva det hele betyr for deg og meg, i våre liv, og viktigst av alt – i hverdagen. Samtidig er det mye man ennå ikke vet. Mange sammenhenger er antatte eller sannsynlige sammenhenger, der forskerne har ennå ikke klart å bevise sine teorier.

Det å forstå hva forskerne egentlig sier – gripe tak i essensen og sette det i en sammenheng og kontekst tenker vi er viktig. Ikke bare for de som er rammet av overvekt selv, men også for familie, venner og slekt.

Hverdagen

Vi lever jo i hverdagen, og det er de valgene vi gjør i hverdagen som virkelig betyr noe. Derfor tenker vi at det kan være greit å få litt mer nyansert informasjon omkring de helsemessige konsekvensene av overvekt og hva dette betyr for deg og meg. Hvordan blir hverdagen annerledes med overvekt som sykdom og hvorfor er det så vanskelig å kjempe kampen mot kiloene?

Sammenhengene

Å trekke forbindelsen mellom forskningen og hverdagen tenker vi også er viktig for vår pasientgruppe og andre interesserte. Å se og formidle sammenhengene som er relevante for våre pasienter – som kan hjelpe dem med å gjøre informerte valg tenker vi er viktig og en del av en god pasientreise.

Les vårt første innlegg i bloggen!

Har du lurt på hvorfor slankeoperasjoner virker for mange, mens slankekurer sjeldent gjør det ved alvorlig overvekt?

slankekur

Tilbakemeldinger

Send oss gjerne en tilbakemelding!

Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev dersom du er interessert i å følge med på ernæring, vekt og trening.