Synnøve

Som så mange andre overvektige har jeg prøvd det meste man kan komme over av slanking og dietter. Noe har funket bra for å gå ned, men det er jo dette med å holde vekten nede som er vanskelig, eller å fortsette å gå ned i en lengre periode for å nå det endelige målet. Det har endt med at jeg har lagt på meg igjen det meste – og som jeg pleier å si – pluss moms (litt til).

Jeg har ofte følt at jeg måtte gjøre noe mer varig, og til slutt var det absolutt nødvendig for å få det bedre både psykisk og fysisk. Det ble operasjon.
Jeg føler meg smidigere og mer opplagt. Ofte føler jeg at jeg kan gjøre så mye mer enn det jeg orket før. Jeg har til og med begynt å trene og synes det er gøy.
Jeg har en jobb hvor jeg beveger meg mye, og jeg føler at jeg klarer det mye bedre nå – man er jo ikke særlig smidig som overvektig. Før følte jeg at kroppen liksom var i veien.
Jeg tok operasjonen for å få det bedre psykisk og fysisk, men det er jo absolutt ingen ulempe at jeg føler meg penere og kan bruke lekrere klær.
Selv om jeg fortsatt er samme person, føler jeg at jeg blir behandlet annerledes av mange nå – folk er mer pratsomme og imøtekommende.
Jeg sier det jeg pleier å si til alle som spør: hadde jeg visst det jeg vet i dag, så hadde jeg gjort det igjen og formodentlig tidligere i livet om jeg hadde kunnet. Jeg angrer ikke et sekund.