Else

Jeg har slitt med overvekt i hele mitt liv. Mat har alltid vært en fiende, samtidig som den har fungert som trøst og belønning og dempet følelsen av skam og mislykkethet. I hele oppveksten forsøkte jeg å unngå situasjoner som ville bli pinlige fordi jeg var overvektig, og på grunn av størrelsen har jeg nektet meg selv ting jeg egentlig har hatt lyst til å gjøre.

Som voksen har jeg prøvd alt mulig. Fra reseptbelagte piller til mirakelsupper, pulverdietter og sultekurer. Vekten har pendlet opp og ned, og jeg har gått fra total stuegris til treningsnarkoman for så å ende opp i sofaen igjen. Disse slankeforsøkene har bestandig resultert i enda flere kilo å drasse på.

Operasjonsdagen var det som skulle forandre livet mitt. En dag jeg alltid vil forbinde med befrielse, og som på en måte var som å bli født på ny for meg. Jeg var naturligvis litt nervøs før operasjonen, men både anestesilegen og kirurgen ga et beroligende og tillitvekkende inntrykk, og jeg fikk masse støtte fra jentene som skulle opereres samme dag som meg. Og selv om de første dagene var tøffe, var personalet veldig omtenksomme, og jeg følte hele tiden at jeg var i gode hender.