Fettsuging mage illustrasjon

Fettsuging mage

Fettsuging mage

For enkelte kan det å oppnå ønsket kroppsfasong være vanskelig, selv etter stor egeninnsats i form av trening og riktig kosthold, da kan fettsuging være et godt alternativ.

Når det gjelder fettfjerning så er fettsuging av mage en av de absolutt vanligste operasjonene. Fettsuging er ikke en slankemetode, men egnet til å forbedre kontur og fasong ved å fjerne lokale fettansamlinger.

Formålet med operasjonen

Fettsuging er en av de vanligste inngrepene innenfor estetisk plastikkirurgi og kalles også liposkulptur. Dette betyr at man ved å fjerne fettvev under huden forbedrer kontur og fasong ved deler av kroppen.

For å få de behandlede kroppsdelene til å se slankere ut er det tre mekanismer som er gjeldende.

  • Fettvevet i underlaget oppnår en reduksjon av volum
  • Det inntrer en fortetning av bindevev eller arrvev i underlaget som erstatter det fjernede fettvevet
  • Innstramming av huden, som igjen er direkte avhengig av hudens elastisitet

Er du en kandidat for fettsuging?

Selv om du har levd sunt med et godt kosthold og du har trent jevnlig for å forebygge eller unngå lokale fettansamlinger, men allikevel ikke har oppnådd det resultatet du ønsker – da vil du kunne være en god kandidat for fettsuging.

Så lenge du holder vekten stabil så vil fettsuging gi deg et permanent resultat. Den vanligste måten å måle kroppsfett på er såkalt BMI (Body Mass Index). Personer med verdier fra 19-25 regnes som normalvektige. Du bør ikke ha BMI over 30 for å være en god kandidat for fettsuging. Faren for komplikasjoner etter inngrepet øker drastisk ved BMI over 30.

Regn ut din BMI her

Hvis du skal oppnår ønsket resultat, bør du

  • Ha en generelt god helsetilstand
  • Være godt fysisk trent
  • Forventningene må være realistiske

Fettsuging og komplikasjoner

Fettsuging kan ha både tidlige og sene komplikasjoner. Det er derfor veldig viktig å følge de forhåndsreglene som er beskrevet under «Forberedelser til operasjonen». Det er også svært viktig å bruke kompresjonstøy og følge de anbefalingene legen gir deg.

Komplikasjoner som kan oppstår tidlige i forløpet kan være blodansamlinger, infeksjoner (sjeldent) eller ødelagt vev. Det vil si at vevet i det opererte område ikke har tilstrekkelig sirkulasjon, som kan forårsake en betennelse.

En komplikasjon du vil kunne oppleve også en stund etter operasjonen, kan være at fasongen på kroppen i det behandlede området ikke er blitt slik du forventet. Det er en klar målsetting for operasjonen at du som pasient skal bli fornøyd. Det å ha en god kommunikasjon med kirurgen på forhånd slik at ønsker er riktig formidlet er svært viktig. Kirurg og pasient skal være enige om forventet resultat. Allikevel er det ikke uvanlig at ca. 5% må gjennom en supplerende prosedyre for å forbedre resultatet.

Pris på fettsuging

Priser på fettsuging finner under Plastikkirurgi: Fettsuging