Armplastikk illustrasjon

Fettsuging armer

Mange kan oppleve at til tross for iherdig trening så oppnås ikke ønsket resultat for vektnedgang. Overarmshenget på armene blir ikke borte. Lokale fettansamlinger egner seg godt for fettsuging, men har du mye løs hud på armene i tillegg, anbefales det fettsuging i kombinasjon med en armplastikk.

Det er også viktig å være klar over at fettsuging er ikke en slankemetode, men egnet til å forbedre kontur og fasong ved å fjerne lokale fettansamlinger.

Formålet med fettsuging av armer

Fettsuging kalles også liposkulptur og er en av de vanligste inngrepene innenfor estetisk plastikkirurgi. Inngrepet består i at det fjernes fettvev under huden og dermed forbedres kroppens form og fasong i det behandlede området.

Det er tre mekanismer som får armene og andre kroppsdeler til å se slankere ut:

  • Reduksjon av volum av fettvevet i underlaget
  • Fortetning av bindevev eller arrvev i underlaget som erstatter det fjernede fettvevet
  • Innstramming av huden, som er direkte avhengig av hudens elastisitet

Er du en kandidat for fettsuging?

Hvis du trener jevnlig og har prøvd å endre kostholdet for å få bort mindre lokale fettansamlinger, men allikevel ikke har oppnådd ønsket resultat, vil du være en god kandidat for fettsuging.
Fettsuging vil gi deg et permanent resultat, så lenge du opprettholder en stabil vekt. Det vanligste målet på kroppsfett er BMI, hvor verdier fra 19-25 regnes som normalvektige. For å være en god kandidat for fettsuging bør du ikke ha BMI over 27-28. Dette fordi faren for komplikasjoner øker drastisk ved BMI over 30.

Du kan selv regne ut din BMI ved å bruke vår BMI-kalkulator.

For å oppnå et best mulig resultat, bør du

  • Være godt fysisk trent
  • Ha god helse
  • Ha realistiske forventninger om resultatet

Ønsker du å lese mer om forberedelser til operasjonen, hva som skjer på operasjonsdagen og hva du kan forvente etter fettsuging?

Pris på fettsuging

Prislister på fettsuging finner du i våre prislister Plastikkirurgi: Fettsuging.