De beste tipsene for en hyggelig og sunn pĂ„ske 🐣

/ / De beste tipsene for en hyggelig og sunn pĂ„ske 🐣

God pÄske!

I Är er det i alle fall lov Ä dra pÄ hytta for de som mÄtte Þnske det. Det Äpner for muligheter for aktivitet og hygge med de nÊrmeste, gitt de restriksjonene som er pÄ plass mange steder.

Marlene, vĂ„r kliniske ernĂŠringsfysiolog, har noen tips for en litt sunnere pĂ„ske og ikke minst – litt ekstra pĂ„skekos.

1. PĂ„skegodt

Det er lov med litt pĂ„skegodt, men husk – alt med mĂ„te. PrĂžv Ă„ balansere inntaket ved Ă„ kjĂžpe inn frukt og grĂžnnsaker. Kutt opp og sett frem pĂ„ et fat for Ă„ skape et fargerikt og fristende alternativ. Du kan velge et fat som er vakkert, distinkt eller kontrastfylt for Ă„ skape litt ekstra pĂ„skekos. Mat kan ogsĂ„ vĂŠre visuelt, og et vakkert anrettet fat kan vĂŠre en glede Ă„ lage og servere.

Tips: Det er hĂžysesong for klementiner.

2. PĂ„sketur

PĂ„sken er hĂžytiden for bevegelse. Enten om det er pĂ„ ski i fjellheimen, turer i skog og mark eller gatelangs i byen. Uansett hvor du tilbringer pĂ„sken anbefales det Ă„ bruke fridagene til Ă„ komme seg ut og i bevegelse. PĂ„sketur i friluft er en hyggelig mĂ„te Ă„ treffe venner og familie pĂ„ nĂ„r det er besĂžks restriksjoner pĂ„ plass sĂ„pass mange steder.

Tips: Noen jordbĂŠr vil kunne dekke behovet for det sĂžte. JordbĂŠr er ikke bare godt, men inneholder i tillegg mye bra nĂŠringsstoffer som blant annet vitamin C og fiber.

PĂ„sketur!

3. PĂ„skeniste

Ta med en spennende og annerledes matpakke pĂ„ tur – det kan spare deg for kalorier og ikke minst penger! En hjemmelaget og sunn matpakke smaker godt og ikke minst – kan gi turen en ekstra og uventet dimensjon.

PrÞv denne proteinrike oppskriften pÄ tunfiskwrap.

Du trenger:
– Fullkornstortilla
– 1 boks med tunfisk i vann
– 2 ss mager kesam
– 1 ss lett majones
– Pepper
– 2 stilker med stangselleri
– 1 liten rĂždlĂžk
– 5 skiver med syltet agurk

Slik gjĂžr du:
1. Kutt rĂždlĂžk, stangselleri og agurk i mindre biter
2. Ha alle ingrediensene i en bolle (bortsett fra tortilla) og bland godt sammen
3. Varm tortilla i ovnen etter anvisning
4. NĂ„r tortillane er klare sĂ„ fordeler du tunfiskblandingen utover.
5. Pakk inn i folie og den er klar for Ä bli med pÄ tur.

Tunfisk wrap

4. PĂ„skesmoothie

Marlenes pÄskesmoothie er smekkfull av smak og er tilsatt proteiner og fiber for Ä gi deg en god metthetsfÞlelse. Perfekt mellommÄltid for Ä sikre krefter og et jevnt blodsukker nivÄ gjennom dagen.

Du trenger:
– 2 hĂ„ndfuller med smoothieblanding
– Âœ banan
– 0,5 dl kokosvann
– 0,5 dl appelsinjuice
– 1 ss proteinpulver
– 1 liten hĂ„ndfull med havregryn

Slik gjĂžr du:

Bland alle ingrediensene sammen i blender og tilsett vĂŠske til Ăžnsket konsistens.

5. PĂ„skegg

Fargerike pÄskeegg er gÞy Ä male og et morsomt innslag til pÄskens frokoster. De kunstneriske ferdighetene kan jo variere, men det er artig Ä slippe seg lÞs!

Andre nyheter

âžĄïž Kosmetisk sykepleier, Neda Resetampoor, introduserer MesoterapibehandlingSkinbooster og Svettebehandling pĂ„ IbsenSykehuset Porsgrunn.

Om du har noen spĂžrsmĂ„l eller kommentarer, vennligst ta kontakt med oss pĂ„ post@ibsensykehusene.no

God pĂ„ske fra alle oss i IbsenSykehusene 🐰