Fimose illustrasjonsbilde e1603462174190

Fimose

Hva er fimose?

Fimose er betegnelsen på trang forhud som ikke kan trekkes tilbake på/over penishodet. Fimose eller trang forhud er en relativt vanlig tilstand. Den kan være medfødt eller ha oppstått etter hvert av ulike årsaker.

Trang forhud operasjon

Trang forhud er en relativt vanlig tilstand. Den kan være medfødt eller ha oppstått etter hvert av ulike årsaker. Medfødt trang forhud på penis er meget vanlig, gir sjeldent problemer, bedres oftest i løpet av puberteten og behøver vanligvis ikke behandling. Trang forhud hos voksne behandles med en trang forhud operasjon dersom den gir plagsomme problemer/symptomer.

Oversikt

FormålFjerne årsaken til smerter
Operasjonstid20-30 min
Anestesi:Lokalbedøvelse
Optimalt Resultat2-3 måneder
Forventet sykemeldingstidTilbake i arbeid etter operasjonen
PrisSe prisliste under Urologi

Forberedelser

Dusje kvelden før og morgenen på operasjonsdagen samt ta på rene klær.

Under selve behandlingen

En fimose operasjon er en behandling for trang forhud og kan innebære fjerning av deler av eller hele forhuden. En slik operasjon utføres i lokalbedøvelse, og selve operasjonen medfører vanligvis ikke smerter.

Etter behandlingen

Bandasje kan fjernes etter 2-3 døgn og du kan dusje. Deretter må du smøre forhuden 2 ganger daglig i 5 dager i strekk. Stingene forsvinner selv etter 2-3 uker. Etter operasjonen bør en holde seg i ro resten av dagen, og ikke løfte tungt første døgnet. En må regne med noe hevelse, ømhet og sårhet i operasjonsområdet en tid etter operasjonen, samt svie ved vannlating de første dagene. Samleie frarådes til såret er grodd, samleie bør ventes med de første 3-4 ukene etter operasjonen.