TVT operasjon

TVToperasjon

Operasjonen utføres hos kvinner som lider av stressinkontinens, dvs. urinlekkasje ved hoste, nysing, fysiske anstrengelser osv

Oversikt

Formål Stoppe ufrivillig vannlating
Operasjonstid 30 min
Anestesi: Anestesi kombinert med lokalbedøvelse
Optimalt Resultat 3-4 uker
Forventet sykemeldingstid Vanlig sykmelding 1 uke
Pris -Trykk her for å se pris -

Årsaken til urinlekkasje ved anstrengelse

Urinlekkasje ved anstrengelse (host, nys, trening, løping etc) skyldes ofte skade i festet av skjeden og urinrør i forhold til bekkenveggen og/eller skade av nervene som går til musklene i bekkenbunnen og urinrøret. Disse skadene kan oppstå ved en fødsel, men da det finnes en rekke andre årsaker kan kvinner som ikke har født også få urinlekkasje.

Utredning

En viktig del av utredningen er å registrere vannlatingen, dvs. skrive opp når og hvor mye man tisser. Man kontrollerer også urinen for å utelukke infeksjon, blod og eggehvite i urinen. Hos gynekologen gjøres en gynekologisk undersøkelse, vanligvis med ultralyd. Om undersøkelsen ikke gir avklaring på hvorfor pasienten er inkontinent, kan man gjøre en urodynamisk undersøkelse (link).

Behandlingsmetode

Regelmessig bekkenbunnstrening og vektnedgang kan hjelpe. Tensjonsfri Vaginal Tape Obturator (TVT-O) er en operasjon som utføres hos kvinner som lider av stressinkontinens hvor trening ikke har effekt.

!tekst!

Pris

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema