Lårplastikk

Larplastikk

Lårplastikk benyttes for å redusere løs hud på innsiden av lårene. Operasjonen gjennomføres normalt etter stor vektreduksjon, eller etter omfattende fettsuginger.

Oversikt

Formål Fjerne løs hud på lår
Operasjonstid 2 timer
Anestesi Anestesi/Sedasjon
Optimalt Resultat 4-6 Måneder
Forventet sykemeldingstid 2-3 Uker
Pris - Trykk her for å se pris -

Formålet med lårplastikk

Lårplastikk er et inngrep som strammer opp og fjerner løs hud på lårene, slik at bena dine ser mer ungdommelige og trent ut. Inngrepet gjennomføres ofte på pasienter som har mistet mye vekt over kort tid, og som et resultat, har mye løs hud på innsiden av lårene. Operasjonen fokuserer vanligvis på innsiden av lårene, og sjelden på forsiden eller baksiden av låret. Lårplastikk er ofte kombinert med fettsuging.

Er du en kandidat for lårplastikk?

Om du vil få et godt resultat av å gjennomføre lårplastikk, og om du vil være en god kandidat for inngrepet, vil bli bestemt under konsultasjonen din. Hvis du røyker vil du bli spurt om å slutte minst to måneder før operasjonen, da røyking kan føre til komplikasjoner både under og etter inngrepet. De beste kandidatene er friske, og du bør ikke være mer enn et par kilo (helst 10%) over din ideal vekt. Hvis du er godt over dette, vil du bli bedt om og gå ned i vekt før operasjonen kan gjennomføres.

Lårplastikk og komplikasjoner

IbsenSykehusene vil gjøre det vi kan for å forebygge og hindre at komplikasjoner oppstår. Derfor har vi meget erfarne kirurger som gjennom årelang praksis har vist at de meget sjelden opplever uforutsette hendelser eller komplikasjoner.

Du kan oppleve å få blodansamlinger, infeksjoner (sjeldent) eller ødelagt vev etter gjennomført lårplastikk. At vevet blir ødelagt skyldes at det opererte område ikke har tilstrekkelig sirkulasjon, og det kan oppstå en betennelse.

Det kan oppstå arrdannelse som en komplikasjon også en god stund etter operasjonen. Godt planlagt og teknisk riktig utførte inngrep skal resultere i fine arr, men det kan likevel i enkelte tilfeller være behov for korreksjon. Arrene kan tidligst korrigeres 3-4 måneder etter første operasjon.