Gastric Bypass

mingastric

Gastric Bypass Operasjon kan helpe de som sliter med alvorlig overvekt miste betydelig vekt etter at andre metoder, som forandring i kosthold og trening, har feilet.

Denne operasjonen innebærer at en større del av magesekken kobles av, samtidig kobles en del av tynntarmen bort i fra næringsopptak. Det er en kombinasjon av redusert næringsinntak til magesekken og redusert næringsopptak i tynntarmen som gir vektreduksjon. Metoden gir en sikker og varig vektreduksjon. En ulempe er at sykdommer som følge av mangel på vitaminer og andre næringsstoffer kan oppstå på sikt. Livslang kontroll av dette er derfor nødvendig etter denne operasjonen.

Operasjonen er temmelig omfattende og innebærer en risiko for alvorlige komplikasjoner. Dødeligheten i forbindelse med denne operasjonen beregnes til ca. 0.5%. På sikt kan pasientene i noen grad bli plaget av endret avføringsmønster med diare og hyppige tømninger (særlig ved inntak av fettrik mat) idet nedre del av magesekken ikke lenger regulerer hvor fort føden når tarmen. "Raske karbohydrater" kan føre til svimmelhet, matthet, kaldsvette og hjerteklapp. For svært overvektige pasienter anbefales normalt Gastric Bypass.
Ved Gastric Bypass kobles en slynge av tynntarmen opp til den lille gjenværende delen av magesekken.

Pris

Klikk her for prisliste

Oversikt

Formål Vektreduksjon
Operasjonstid 20 - 60 min
Anestesi: Generell anestesi
Optimalt Resultat Etter 1 år
Forventet sykemeldingstid 4 uker
Behandlingssted Gjøvik
Pris -Trykk her for å se pris -

Vi trenger en del opplysninger om deg, samt medisinske data før en av våre kirurger vil kontakte deg for en samtale på telefon.

Fyll ut skjema for hurtig og uforpliktende konsultasjon:

GÅ TIL MEDISINSK VURDERINGSSKJEMA