Fotkirurgi

Har du plager eller smerter i føttene som ikke går over? Skader eller sykdom kan føre til at føttene gjennomgår en formforandring som kan gi store plager og oppleves hemmende i hverdagen.

Oversikt

Formål Fjerne årsaken til smerter
Operasjonstid 30-60 min
Anestesi: Narkose kombinert med lokal bedøvelse
Optimalt Resultat Etter helingsfase 6-12 måneder
Forventet sykemeldingstid 2–6 uker avhengig av type jobb
Behandlingssted Porsgrunn
Pris -Trykk her for å se pris -

Moderne metoder innen fotkirurgi

De fleste plager i føttene ble tidligere operert ved større kirurgiske inngrep. I mange tilfeller måtte pasienten nøye seg med tilpassede såler og innlegg som ikke opplevdes tilfredsstillende. IbsenSykehusene benytter kun de mest effektive behandlingsmetodene som er tilgjengelig og har lang erfaring innenfor fotkirurgi.

Gode resultater med kikkhullskirurgi

Kikkhullskirurgi, eller artroskopi som det heter på fagspråket, er en metode som både brukes som en ren undersøkelse og ved behandling av plager i leddene i foten. En smal kikkert (4-5 millimeter i diameter) føres inn i et av kroppens ledd, og gjør fotkirurgen i stand til å stille en diagnose. I forbindelse med artroskopien kan vi samtidig operere eventuelle skader, rense opp i ledd, glatte over knokkelfremspring og fjerne løse deler.

Har du langvarige smerter i føttene, anbefaler vi at du tar kontakt med en spesialist. Våre spesialister innen fotkirurgi har lang erfaring og kort ventetid for konskultasjon.

Ta kontakt med oss for en konsultasjonstime

Tilstander vi kan behandle:

Ganglion

Godartede, delvis myke bløtvevskuler på fot. Kan variere i størrelse, og noen ganger gi smerter. Behandles vanligvis med operasjon i lokalbedøvelse.

Senefestesmerter (entesopatier)

Ofte fastere senefestebetennelser. Tilstanden kan behandles med avlasting eller avmeisling.

Skjev stortå (hallux valgus)

Dette er en feilstilling av stortåen, som gjør at den vris i retning lilletåen. Behandles eventuelt med operasjon i lokalbedøvelse.

Hammertå (digitus malleus)

Ved hammertå er det midtre av tåens tre ledd bøyd nedover. Hammertå følges av smerter og fortykkelser både på under- og oversiden av tåen. Smertene utløses ofte av trykk, for eksempel ved bruk av trange sko og ved løping. Hammertå behandles ved å forkorte midtre knokkel i tåen. Inngrepet utføres som dagkirurgi i lokalbedøvelse.

Inngrodd negl (unguis incarnatus)

Betyr at neglen på stortåen gror inn i huden ved siden av neglen. Vanlige symptomer er smerter, hevelse, samt av og til utskillelse av puss fra kanten av neglen. Plagene kan variere fra pasient til pasient; alt fra milde smerter til kraftig hevelse og betydelig besvær. Behandling av inngrodd negl skjer i lokalbedøvelse. En kile av den betente neglen fjernes, slik at ytterneglen ikke vokser ut igjen. Dette medfører at neglen blir smalere. Vi stripser sårflatene, slik at det ikke blir noen sting å fjerne.

Mortons Nevrom - Mortons nevrom er en godartet fortykkelse av en nerve som går til tærne. Hyppigst forekommende mellom 3. og 4. tå. Årsaken til tilstanden er ikke sikkert klarlagt.
Nervene blir utsatte for trykk og klem. Dette skaper irritasjon i nerven og utløser smerter. Over tid kan en slik irritasjon føre til at nerven får en fortykkelse, også kalt nevrom. Nevromet krever økt plass og kommer lettere i klem mellom de benede strukturene i foten. Behandles eventuelt med operasjon i lokalbedøvelse.

Haglunds hæl - Hos en del personer er den øvre/bakre delen av hælbenet mer spiss og prominerende bakover enn vanlig. Dette medfører at det er trangere mellom benet og akilles-senen, som forløpet like bak hælbenet. Det oppstår derfor lettere trykk og belastning av bløtdelene, noe som fører til ømhet, irritasjon og hevelse i området. Mellom hælbeinet og akillessenen er det en liten slimpose som skal fungere som en slags støtdemper i området. Denne slimposen blir ofte irritert og betent, og svulmer opp (bursitt). Behandles eventuelt med operasjon i lokalbedøvelse.

Klikk her for prisliste

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema