Ortopedi

ortopedi 2

Vi utfører utredning og behandling av en rekke ben-, ledd- og bløtdelsskader i hele bevegelsesapparatet. Vi har erfarne og dyktige spesialister på rygg-, ledd- og bløtdelskirurgi.

 

Hva er ortopedi?

Ortopedi omhandler kirurgisk og ikke-kirurgisk behandling av frakturer (brudd) og andre skader på bevegelsesapparatet, samt medfødte og arvelige deformiteter i bevegelsesapparatet. Spesialiteter innen fagområdet omfatter blant annet sportsmedisin, barneortopedi, håndkirurgi og leddkirurgi.

ortopedi 1
 

Gode resultater med kikkhullskirurgi

Kikkhullskirurgi, eller artroskopi som det heter på fagspråket, er en metode som både brukes som en ren undersøkelse og ved behandling av plager i leddene i foten. En smal kikkert (4-5 millimeter i diameter) føres inn i et av kroppens ledd, og gjør fotkirurgen i stand til å stille en diagnose. I forbindelse med artroskopien kan vi samtidig operere eventuelle skader, rense opp i ledd, glatte over knokkelfremspring og fjerne løse deler.

Rask bedring

Fordelen med kikkhullskirurgi er at pasientene kan belaste leddene etter kort tid – i motsetning til tradisjonelle åpne operasjoner som krever lang tids avlastning. Sannsynligheten for store og skjemmende arr er også mye mindre ved artroskopi. Inngrepet foregår i narkose og med lokalbedøvelse.

Har du langvarige smerter i føttene, anbefaler vi at du tar kontakt med en spesialist. Våre spesialister innen fotkirurgi har lang erfaring og kort ventetid for konskultasjon.

Eksempler på tilstander der kikkhullskirurgi tilbys:

  • Bruskskader og løse deler i ankel
  • «Fotballankel»
  • Inneklemmingstilstander
  • Meniskreseksjon (fjerning av menisk)
  • Mikrofraktur (danne ny leddbrusk)

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema