'

Steg for Steg

Untitled design

Hva skjer når man bestemmer seg for slankeoperasjon?

Under kan du lese mer om de tre stegene du gjennomgår, fra konsultasjon med en av våre erfarne kirurger til oppfølgingsprogrammet etter operasjon.

 

Steg 1
Konsultasjon

  • Bli enig med kirurg om hva som skal skje videre. dere lager eventuelt en avtale om operasjon
  • Grundig informasjon om slankeoperasjon og alternative metoder

Steg 2
Operasjonen

Innskriving på kvelden før operasjonsdagen, du får informasjon om morgendagens operasjon

Steg 3
Oppfølgingsprogram

  • Ta kontakt med oss når du trenger bistand
  • Bli oppringt av vår koordinator 3-4 dager etter operasjonen, så etter 6 uker og 6 og 12 måneder

Steg 1 - Konsultasjon

Ønsker du mere informasjon om operasjonen kontakter du oss på telefon 962 04 000, eller ved å sende oss en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Det er en fordel om du har høyde og vekt/ BMI tilgjengelig, som du kan sjekke på vår BMI kalkulator her

Dersom du allerede har bestemt deg for at du ønsker en vurdering for slankeoperasjon, trenger vi litt flere opplysninger om deg før vi kan tilby konsultasjon på telefon med en av våre kirurger. Vennligst fyll ut spørreskjemaet her.

Vår koordinator vil deretter ta kontakt med deg for å gi deg informasjon om hvordan du må forholde deg før og etter operasjonen, vårt oppfølgingsprogram og vårt livsstilkurs. 

Etter dette vil vår kirurg kontakte deg på telefon og gi deg grundig informasjon om alternative operasjonsmetoder, hva en operasjon og etterfølgende livsstilsendringer vil medføre for deg. Når vårt medisinske team har gjort sin vurdering, vil du på nytt bli kontaktet av vår koordinator. Dere blir da enige om hva som skal skje videre og lager eventuelt en avtale om operasjon.

Steg 2 - Operasjonen

Før operasjonen:

Du må ankomme ettermiddagen før operasjonsdagen. Du vil da bli tatt imot av en koordinator og vil få grundig informasjon om operasjonen og andre aktuelle temaer knyttet til operasjon. Deretter blir det grundig gjennomgang med både kirurg og anestesilege - bl.a. kontrolleres dine siste blodprøver, din hjerte- og lungestatus, samt ditt blodtrykk. Du overnatter ikke på sykehuset dagen før operasjonen.

Operasjonsdagen:

Du ankommer til avtalt tid, og blir klargjort for operasjonen. For å gi deg en forsvarlig trygghet ligger du 1 natt hos oss etter operasjonen på postoperativ avdeling.

Etter operasjonen:

Hvordan en føler seg etter operasjonen er forskjellig fra person til person. Du får selvsagt nødvendige medisiner mot eventuelle smerter og kvalme. Morgenen etter operasjonen er det gjennomgang av kosthold, sammen med vår ernæringskonsulent. Du vil da bli introdusert for flytende kost som du skal stå på den første tiden etter operasjonen. I forbindelse med utskriving får du sykemelding. Nødvendige resepter får du på forhånd. Ved utskriving får du med deg telefonnummer til kirurg, ernæringsveileder og vår koordinator.

Steg 3 - Oppfølgingsprogram

Vårt oppfølgingsprogram etter operasjonen følger Nordisk Register for Fedmekirurgi. Du vil bli oppringt av vår koordinator 3-4 dager etter operasjonen. Deretter vil var ernæringsrådgiver kontakte deg ca. 6 uker, 6 måneder og 12 måneder etter operasjonen. Ellers kan du selvsagt ta kontakt med sykehuset på e-post eller telefon når du trenger bistand. Før 1-års kontrollen vil du få tilsendt en blodprøverekvisisjon som du må ta med til ditt fastlegekontor å få tatt blodprøver.

Vi oppfordrer deg i tillegg til å ha nær kontakt med din fastlege og at du 6 måneder etter operasjonen bestiller en time der så du får sjekket vitamin og jernstatus med en blodprøve. Din fastlege har fått tilsendt en rapport fra oss om hva som har blitt gjort under operasjonen og om hvilke blodprøver som skal kontrolleres.

Etter 5 - 12 måneder vil du bli invitert til et livstilskurs. Dette er både en viktig medisinsk- og sosial sammenkomst i din oppfølging, hvor det legges vesentlig vekt på sunt kosthold og mosjon. I tillegg blir det rikelig tid til spørsmål - også til kirurgen - samt trivelig samvær med andre opererte. Opphold fra lørdag til søndag, inkludert måltider og inngang til hotellets SPA avdeling, dekkes av IbsenSykehusene.

Du får også invitasjon til vår private Facebookgruppe for slankeopererte, I mål med IbsenSykehusene

Tror du slankeoperasjon kan være riktig for deg?

IbsenSykehusenes kirurger har vært med på å forandre livene til mange overvektige i Norge. Vi sørger for at du får mest mulig ut av operasjonen din ved å gi deg støtte og råd fra våre vektspesialister. Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende konsultasjon 

 

BOOK GRATIS KONSULTASJON