Øvre øyelokk

vre og nedre yelokk

Har du overskudd av hud på øvre øyelokk? Slapp hud på øyelokkene kan medføre til dårlig syn og et alderspreget og trett utrykk. En øyelokkoperasjon av øvre øyelokk kan gi deg bedre syn, og gi ansiktet ditt et mer ungdommelig utseende. 

Oversikt

Formål Overskudd av hud på øvre øyelokk
Operasjonstid 1-2 timer
Anestesi Narkose
Optimalt Resultat 3-6 Måneder
Forventet sykemeldingstid 2 Uker
Pris - Trykk her for å se pris -

Formålet med øyelokkoperasjon

Med årene blir ansiktshuden mindre elastisk. Bløtdelene under huden siger nedover, noe som fører til at mange får overskudd av hud på øvre øyelokk. Slapp hud på øvre øyelokk kan skape et trett utrykk, slik at man ser eldre ut. Målet med å gjennomføre en øvre øyelokkoperasjon er derfor og gi deg et yngre utseende ved og fjerne overflødig hud som har samlet seg over øynene.

Overflødig hud på øyelokkene kan også sige ned i øynene og hindre synet. Tunge øyelokk føles ofte verre om morgenen, særlig etter lange perioder med lite søvn og stress. Ved og fjerne slapp hud over øynene kan inngrepet derfor også forbedre synet. Hvis hengende øvre øyelokk hindrer synet, kan det være en indikasjon på at man har krav på operasjon i regi av det offentlige. En ren kosmetisk plage kvalifiserer ikke til behandling ved statlige institusjoner.

Operasjonen kan kombineres med andre behandlingsmetoder slik som rynkebehandling eller laser. Disse vurderingene krever stor erfaring og din optimale behandling bestemmes i dialogen mellom deg og ansiktskirurgen

Er du en kandidat for øyelokkplastikk?

Gode kandidater for øyelokkplastikk er vanligvis:

  • Friske
  • Ikke-røykere
  • Pasienter med en positiv innstilling og realistiske forventninger
  • Over 40 år, men yngre pasienter kan også bli vurdert hvis de er gode kandidater

Stor-røykere er ikke gode kandidater for plastikkirurgi, fordi de har økt sjanse for komplikasjoner under narkose. Røyking også kan føre til komplikasjoner etter operasjonen og vanskeliggjøre sårtilhelingen. Røykere får for eksempel oftere stygge arr, nekrose og sårruptur.

Komplikasjoner

Ibsensykehusene vil gjøre det vi kan for å forebygge og hindre at komplikasjoner oppstår. Derfor har vi meget erfarne kirurger som etter mange års praksis har vist at de meget sjelden opplever uønskede hendelser, eller komplikasjoner. Også den øvrige driften av sykehuset er tilrettelagt for at pasienten skal føle seg meget godt ivaretatt.

Det er imidlertid ikke til å unngå at enkelte pasientforløp og resultater ikke blir som planlagt.

Etterblødning forekommer, men svært sjeldent, og rettes vanligvis opp etter lengre avkjøling. Ytterligere inngrep er normalt ikke nødvendig. Infeksjon kan forekomme, men også det svært sjeldent. Det samme gjelder hevelse/blemmedannelse mot øyet. Dette kan i enkelte tilfeller kreve behandling med øyedråper, og en sjelden gang et lite inngrep. Noen pasienter kan få tydeligere arr enn det som er vanlig. Dette er imidlertid uhyre sjeldent; øyelokkene har den tynneste huden på hele kroppen, og arrene blir med tiden lite synlige.

Pris på øyelokkoperasjon

Hvis du vil operere nedre øyelokk samtidig kan vi tilby en rabattert pris.

Klikk her for prisliste