Bukplastikk

Bukplastikk

Bukplastikk er egnet for de som ønsker å stramme opp buken, eller som ønsker å fjerne sjenerende arr eller strekkmerker.

Hvis du sliter med overflødig hud på magen, kan kirurgene ved IbsenSykehusene hjelpe deg få en strammere midtlinje som ser trent ut.

Oversikt

Formål Fjerne løs hud på mage
Operasjonstid 2,5 -4 timer
Anestesi Anestesi/Sedasjon
Optimalt Resultat 4-6 Måneder
Forventet sykemeldingstid 2 Uker
Pris - Trykk her for å se pris -

Formålet med bukplastikk

Bukplastikk er en veldig vanlig prosedyre som fjerner løs hud på magen. Inngrepet kan gi deg en slankere midtlinje, og fjerne overflødig hud som ikke går bort med trening eller slanking. Bukplastikk kan også være et nyttig inngrep for nye mødre som vil tilbake i form, og som sliter med og få tilbake kroppen de hadde før de fikk barn.

Overflødig hud på magen kan komme av:

  • Store vekttap
  • Genetikk
  • Alderdom
  • Graviditet

Ved liten bukplastikk fjernes hud og underhud med tilhørende fettvev fra nedre del av bukveggen. Ved stor bukplastikk reposisjoneres navlen også. Slik får du en oppstramming av overflødig hud og/eller fettvev. Dette er ikke en slankeoperasjon, men et fasongforbedrende inngrep. Imidlertid er det mange storslankere som trenger en slik operasjon når vekten har stabilisert seg. I slike tilfeller er det snakk om å fjerne overflødig hud. Vi utfører også belteplastikker. Dette er et større og mer tidkrevende inngrep som ikke utføres som dagkirurgi.

Bukplastikk og komplikasjoner

IbsenSykehusene vil gjøre det vi kan for å forebygge og hindre at komplikasjoner oppstår. Derfor har vi meget erfarne kirurger med årelang praksis. Det er svært sjeldent at våre pasienter opplever komplikasjoner eller et lite tilfredsstillende resultat.

Mulige tidlige komplikasjoner kan likevel oppstå. Det kan være blodansamlinger, infeksjoner (sjeldent) eller ødelagt vev. Det vil si at vevet i det opererte område ikke har tilstrekkelig sirkulasjon, som kan forårsake en betennelse.

En komplikasjon du vil kunne oppleve, også en stund etter operasjonen, er arrdannelse. Godt planlagt og teknisk riktig utførte inngrep skal resultere i fine arr. Arr med behov for korreksjon kan likevel bli nødvendig. Disse kan ofte korrigeres på et senere tidspunkt, men tidligst 3-4 måneder etter første operasjon.

Pris på bukplastikk

Klikk her for prisliste