Arrkorreksjoner

Arrkorreksjon

Arr kan være vanskelig å behandle, og det er viktig å være klar over at behandlingen har som mål å gjøre arrene mindre synlige.

Et kirurgisk inngrep vil bedre arrets utseende, eller korrigere de symptomer og plager som arrene eventuelt forårsaker. Det er imidlertid ikke realistisk å forvente seg at arr forsvinner. Det fins mange forskjellige typer arr, og behandlingmetoden vil avhenge av type og størrelse. Noen arr kan skjæres ut og lukkes med fine suturer (sting), mens andre behandles best med laser, fettinjeksjoner eller injeksjoner av medikamenter. Ved IbsenSykehusene utføres alle typer av arrbehandling, heriblant den nyeste laserteknologi (frakselert-Er:YAG-laser). Denne behandlingen er særdeles effektiv med tanke på å forbedre hudens kvalitet.

Oversikt

Formål Gjøre arr mindre synlig/penere
Operasjonstid 30 -60 min
Anestesi: Lokalbedøvelse
Optimalt Resultat Etter kort tid, skjerming av arret i ca 6 måneder
Forventet sykemeldingstid Ingen
Pris -Kontakt oss for pris -

Pris

Kontakt oss for konsultasjon og pris

Arr etter tidligere operasjon

Arr etter tidligere operasjoner som er inndratt vil man som regel lykkes med å få penere og glattere. Slike arr ses særlig på maven. Arr etter annen kirurgi kan være brede med trådmerker. Avhengig av hvor de sitter vil disse ofte kunne skjæres bort og sys igjen på en penere måte. Noen arr etter føflekkfjerning kan bli overraskende brede. Å fjerne slike vil medføre at arret blir noe lengre, men som regel vil det være mulig å få dem smalere.

Arr etter skader

Arr etter skader kan noen ganger fjernes og sys igjen. Noen ganger vil tykke arr kunne forbedres ved å slipe dem ned.

Arr etter akne

Arr etter akne er en egen problemgruppe. Her kan det være snakk om relativt omfattende fjerning av inndratte arr, sliping og fett-transplantasjon for å bygge opp gropene.