Skulder

Ortopedi skulder
 

Stivhet og smerter i skuldrene er vanlige plager som kan behandles med gode resultater. Våre eksperter har lang erfaring med behandling av skulderplager og bruker kun de beste metodene.

Moderne metoder innen skulderkirurgi

I dag har metodene som brukes for behandling innen skulderkirurgi kommet langt. Ved hjelp av kikkhullskirurgi kan mange tilstander behandles uten større kirurgiske inngrep. En stor fordel er at skulderen raskere blir bedre og kan belastes tidligere enn ved større operasjoner.

Vanlige plager

Plager i skuldrene kan komme etter en ulykke eller ved langvarig feilbelastning. Dette kan gi skader i nervene, senene eller i musklene og knoklene. Har du plager i skulderen vil det som regel også gi plager i resten av armen og være til et stort hinder i hverdagen.

 

Vi har kort ventetid, lang erfaring og gode resultater innen skulderkirurgi. Ta kontakt med oss for en konsultasjonstime.

Oversikt

Formål Fjerne årsaken til smerter
Operasjonstid 60 – 120 min avhengig av nivåer
Anestesi: Narkose kombinert med lokal bedøvelse
Optimalt Resultat Etter helingsfase 6-12 måneder
Forventet sykemeldingstid 2–4 uker avhengig av type jobb
Behandlingssted Porsgrunn
Pris -Trykk her for å se pris -

Tilstander vi behandler:

Større seneskader/avrivning (supraspinatusruptur)

Tidligere var man tilbakeholden med operasjoner av skuldre med seneskader. Dette har forandret seg. I dag anbefaler man et inngrep for de fleste pasienter med avrivning eller større skader på supraspinatussenen. Det er viktig at man får sydd senen på plass. Dette gjøres ved hjelp av en kikkhullsoperasjon.

Senebetennelse (tendinitt)

En senebetennelse starter ofte med øm muskulatur rundt leddet. Om du trykker der det gjør vondt, føles det som å trykke på en pose potetmel. Du kan oppleve at området blir hovent og varmt, at huden blir rød og at du får nedsatt bevegelighet. Det er vanlig at man kjenner tydelig smerte ved bevegelser som belaster den irriterte senen. Typisk for senebetennelse er at du først merker ubehag, og at smerter øker i styrke. Behandles ved hjelp av en kikkhullsoperasjon.

Forkalkning (supraspinatus tendinose)

Forkalkning i skulderen kan for eksempel forekomme der en sene har vært skadet, og skaden ikke har blitt tilstrekkelig leget. Det er snakk om en kalkopphopning, der kalken i seg selv ikke er et problem da den sjelden er smertefull. Men kalken kan over tid føre til nedsatt funksjonalitet og betennelse i leddet. Den bør fjernes. Dette gjøres ved hjelp av en kikkhullsoperasjon.

Slitasje/leddgikt i skulder (artrose)

Artrose, slitasje eller gikt i skulderen, er en vanlig årsak til stivhet og smerte, særlig hos eldre mennesker. Også yngre som har vært utsatt for alvorlige skader på skulderleddet, kan ha de samme lidelsene. Tilstanden oppstår når brusken som danner glideflaten i leddet blir ødelagt. Dette medfører at leddet stivner, samtidig som leddbruskkvaliteten reduseres og påfører pasienten økt smerte.

Behandlingsmulighetene er flere – fra smertestillende medikamenter til utskiftning av ledd. Symptomer og grad av ødeleggelse, samt pasientens generelle funksjonsbehov, vil være veiledende i valg av behandlingsmåte. Ved IbsenSykehusene tilbyr vi undersøkelse med tanke på videre behandlingsforløp.

Klikk her for prisliste