Ortopedi

ortopedi 2

Vi utfører utredning og behandling av en rekke ben-, ledd- og bløtdelsskader i hele bevegelsesapparatet. Vi har erfarne og dyktige spesialister på rygg-, ledd- og bløtdelskirurgi.

Hva er ortopedi?

Ortopedi omhandler kirurgisk og ikke-kirurgisk behandling av frakturer (brudd) og andre skader på bevegelsesapparatet, samt medfødte og arvelige deformiteter i bevegelsesapparatet. Spesialiteter innen fagområdet omfatter blant annet sportsmedisin, barneortopedi, håndkirurgi og leddkirurgi.

 

Gode resultater med kikkhullskirurgi

Kikkhullskirurgi, eller artroskopi som det heter på fagspråket, er en metode som både brukes som en ren undersøkelse og ved behandling av plager i leddene i foten. En smal kikkert (4-5 millimeter i diameter) føres inn i et av kroppens ledd, og gjør fotkirurgen i stand til å stille en diagnose. I forbindelse med artroskopien kan vi samtidig operere eventuelle skader, rense opp i ledd, glatte over knokkelfremspring og fjerne løse deler.

Rask bedring

Fordelen med kikkhullskirurgi er at pasientene kan belaste leddene etter kort tid – i motsetning til tradisjonelle åpne operasjoner som krever lang tids avlastning. Sannsynligheten for store og skjemmende arr er også mye mindre ved artroskopi. Inngrepet foregår i narkose og med lokalbedøvelse.

Har du langvarige smerter i føttene, anbefaler vi at du tar kontakt med en spesialist. Våre spesialister innen fotkirurgi har lang erfaring og kort ventetid for konskultasjon.

Eksempler på tilstander der kikkhullskirurgi tilbys:

  • Bruskskader og løse deler i ankel
  • «Fotballankel»
  • Inneklemmingstilstander
  • Meniskreseksjon (fjerning av menisk)
  • Mikrofraktur (danne ny leddbrusk)