Håndkirurgi

Ortopedi arm

Har du plager eller smerter i hendene, vil det gjerne oppleves hemmende. Våre håndkirurger kan hjelpe deg med å få en bedre hverdag.

Årsak til plager i hendene

Håndkirurgi er et av våre spesialområder og våre kirurger har lang erfaring med behandling av plager i hendene. En vanlig årsak til plager i hendene er belastningsskader, ulykker og sykdom. I ulykker som gir fysiske skader, rammes gjerne hendene, enten det er ved fallulykker, bilulykker eller i ulykker knyttet til idrett. Enkelte sykdommer kan også gi store plager i hendene. Nedenfor kan du lese mer om de vanligste plagene vi behandler.

Time hos håndkirurg

Opplever du at hendene dine gir smerte og ikke fungerer som de bør? Hos oss får du en grundig undersøkelse og anbefaling for behandling. Vi har kort ventetid. Ta kontakt med oss for en konsultasjonstime

Oversikt

Formål Fjerne årsaken til smerter
Operasjonstid 30-60 min
Anestesi: Lokalbedøvelse evt beroligende
Optimalt Resultat 2-4 uker
Forventet sykemeldingstid Tilbake i arbeid etter 2-4 uker
Behandlingssted Porsgrunn
Pris -Trykk her for å se pris -

Tilstander vi behandler:

Det finnes mange ulike tilstander, sykdommer og skader som kan gi både smerter og redusert funksjon i hendene. Her får du en beskrivelse av noen vanlige tilstander som våre håndkirurger behandler ofte:

Carpal tunnel syndrom

Carpal tunnel syndrom er en svært vanlig lidelse. Lidelsen kan skyldes repeterende bevegelser med hender og håndledd som kan føre til en overbelastning av median nerven. Symptomer på Carpal tunnel syndrom kan være at du føler nummenhet og prikking i hånden. Du kan også oppleve nedsatt kraft, spesielt i langfinger, pekefinger og tommel. Symptomene blir ofte sterkere om natten. Diagnose stilles ofte på bakgrunn av din sykehistorie, og en fysisk undersøkelse når du kommer til konsultasjon. Hos oss behandles Carpal tunnel syndrom med operasjon i lokalbedøvelse.

Epicondylitt (tennisalbue eller musearm)

Epicondylitt, bedre kjent som tennisalbue eller musearm, er en utbredt lidelse. Tilstanden kjennetegnes av smerter på utsiden av albuen, som ofte brer seg nedover mot håndleddet. Årsaken er som regel overbelastning, eller repeterende bevegelser. Smertene forverres ved løfting og bruk av hånden. Tilstanden behandles med fysioterapi, injeksjoner eller operasjon i lokalbedøvelse.

Triggerfinger

Triggerfinger er en hyppig tilstand, kjennetegnet ved at fingrene låser seg ved bøying og strekking. Pasienter med diabetes eller leddgikt er spesielt utsatt. Triggerfinger behandles med operasjon i lokalbedøvelse, eller med injeksjoner (kortison).

Artrose (slitasjegikt) i hånd og håndledd

Artrose kjennetegnes av smerter og stivhet i hånden, vanligvis rundt tommelens rotledd, samt de små fingerleddene. Diagnosen stilles ved hjelp av røntgenbilder. Det er flere former for behandling og ulike typer operasjoner for disse tilstandene. Ved IbsenSykehuset vil den ansvarlige kirurgen i samråd med pasienten avgjøre hvilken behandlingsform som skal benyttes.

Dupuytrens kontraktur (krokfinger)

Krokfinger starter med ømme knuter i håndflaten, som etter hvert kjennes som strenger som brer seg utover i fingrene. Hyppigst affisert er lillefinger og ringfinger, men tilstanden kan også påvirke flere fingre. Etter hvert som tilstanden skrider frem vil fingrene bøye seg og bli krokete. Når dette skjer anbefales behandling; enten med injeksjoner, eller operasjon i lokalbedøvelse.

Ganglion

Ganglion er kjennetegnet av mindre og ufarlige kuler i håndledd, som noen ganger kan kjennes i fingrene. Kulene kan variere i størrelse, og noen ganger også gi smerter. Ganglion behandles med injeksjoner, eller operasjon i lokalbedøvelse.

Følgetilstander etter håndskader

IbsenSykehusene tilbyr utredning og behandling for tilstander etter skader i hånden. Vi kan også utarbeide spesialisterklæringer for skader og sykdommer i hånden.