Hårfjerning med laser

Hårfjerning med laser

Mange mennesker sliter med uønsket hårvekst. Derfor inngår hårfjerning som en naturlig del av vårt behandlingstilbud. Behandlingen er effektiv, og samtidig skånsom mot huden. Den gjennomføres raskt og nesten smertefritt med laseren Soprano XLi diodelaser.

Oversikt

Formål Hårfjerning er for fjerne uønsket hårvekst i ansiktet eller på kroppen. Kan benyttes på alle hudtyper, fungerer best på mørkt hår.
Behandlingsstid 15-60 minutter
Anestesi Ingen
Optimalt Resultat For å få et varig resultat anbefaler vi at du foretar 4 – 8 behandlinger. Noen områder, samt lyse eller tynne hår kan trenge flere behandlinger. Noen kan også trenge vedlikeholdsbehandlinger.
Forventet sykemeldingstid Ingen
Behandlingssted Porsgrunn
Pris - Trykk her for å se pris -

 Område:   Hyppighet:
 Ansikt:   4-6 uker
 Kropp:  6- 8 uker


Formålet med hårfjerning

Vil du slippe å vokse eller barbere deg jevnlig? Ved hårfjerning med laser kan du unngå dette etter 6-8 behandlinger. Hårfjerning med laser er en av de mest populære laserbehandlingene, fordi det kan resultere i permanent reduksjon av uønsket hår. Hos IbsenSykehusene gir vi hårfjerningbehandlinger til alle hudtyper for både kvinner og menn. Vi behandler også de fleste områdene på kroppen. De mest populære behandlingene hos kvinner inkluderer hårfjerning i ansikt, på beina, bikini og under armene. Flere og flere menn tar også i bruk hårfjerning. Her er vanlige behandlinger på ryggen, skuldrene og på brystet mest vanlig.

Fakta om hårfjerning med laser: 

  • Ingen hårfarge, ingen hårfjerning: Hvis du har veldig blonde eller grå hår, er det stor sjanse for at det ikke er nok hårfarge til og varme opp laseren og ødelegge røttene. Dette fører til at håret vokser ut igjen.
  • Hvis hårene dine ikke vokser vil ikke behandlingen fungere: Hvert hår på kroppen og i ansiktet er i en av tre stadier. Det første stadiet er det hvor håret vokser, og kalles for anagen fasen. Kun hår som er i denne gro-fasen kan behandles ordentlig. Det er derfor du trenger rundt 8 behandlinger med 4 til 5 ukers mellomrom for og oppnå ønsket resultat.
  • Hårfjerning er sjeldent helt permanent: Etter 8-10 behandlinger er det vanlig å vurdere det behandlede område som hår-fritt. Unntaket er noen få hår som er veldig tynne og korte. Samtidig er det heller ikke uvanlig at noen hår gror opp igjen, og at en etter-behandling trengs.
  • Hårfjerning gjør litt vondt: Hårfjerning kan være litt ubehagelig. Hvor ubehagelig det er, kommer an på området.
  • Hårfjerning tar tid: Optimal hårfjerning tar ofte opp til 8-10 måneder

Hva skjer under behandling?

For å skjerme øynene dine fra laseren, må du bruke briller under behandlingen. En kald krem blir deretter påført området som skal behandles. Laser svir litt og kan ta opp til 15-45 minutter. Tidsperioden kommer an på hvor stort området er. Hårfjerningslasere bruker fargen i håret ditt til å varme seg opp, og ødelegger roten nok til og stoppe håret fra og vokse ut igjen. Det samme området vil bli behandlet med laser en gang i måneden i cirka 8-10 måneder, inntil alle hårsekkene har blitt behandlet i den optimale gro-fasen. Etter en behandling kan huden se rød og litt hoven ut, men dette bør gå bort i løpet av 24 timer. Du kan uten problem fortsette din normale hverdag med en gang.

Risikoer

  • Hårfjerning fungerer best for de med lys hud. I tillegg er det mindre risiko knyttet til behandling dersom du har lys hud
  • Derfor bør du ha solt deg så lite som mulig før du behandles
  • De med mørkere hudtyper kan risikere at for mye energi absorberes og skader huden
  • Hårfjerning med laser er ikke alltid så effektivt på lyst eller grått hår. Dette er fordi laser-energi absorberes av pigmenter, og det er lite eller ingen pigmenter i disse hårfargene
  • Du bør unngå hårfjerning med laser hvis du er veldig sensitiv til lys, eller har en infeksjon rundt området som skal behandles