Ansiktsløft og halsløft

Ansiktslft

Målet med ansiktsløft og halsløft er å gi ansiktet et mer ungdommelig utseende. Dette gjøres ved å løfte og omfordele bløtvevet i underhuden i ansiktet og halsen, samt fjerne overflødig hud som gjør huden i ansiktet strammere.

Oversikt

Formål Fjerne løs hud på kjeve og hals
Operasjonstid 2-3 timer
Anestesi Full narkose
Optimalt Resultat 6-9 måneder
Forventet sykemeldingstid 2-3 uker
Pris - Trykk her for å se pris -

Formålet med ansiktsløft og halsløft

Med årene blir huden i ansiktet mindre elastisk. Bløtdelene under huden siger nedover og mange får flere rynker eller dypere furer. Halsen forandres på samme måte og kantene til halsmuskelen (platysma) blir gjerne mer tydelige, som gjerne kalles kalkunhals. Målet med ansiktsløft og halsløft er å gi ansiktet et mer ungdommelig utseende. Dette gjøres ved å løfte og omfordele bløtvevet i underhuden i ansiktet, halsen og fjerne overflødig hud, som gjør huden i ansiktet strammere. Dette sørger igjen for at rynkene i ansiktet glattes ut. Operasjonsmetode og snittføring velges på bakgrunn av alder, kvalitet på huden og omfanget av nedsiging av underhudsvev. Hvilken metode som passer for deg, vil du avgjøre i samarbeid med lege på en konsultasjonstime hos oss. Operasjonen kan kombineres med andre behandlingsmetoder samtidig eller hver for seg. Det kan for eksempel være fillere, rynkebehandling, laser, fettransplantasjoner eller fettsuging. Disse vurderingene krever stor erfaring og din optimale behandling bestemmes i dialogen mellom deg og ansiktskirurgen.

Er du en kandidat for ansiktsløft og halsløft?

Gode kandidater for ansiktsløft og halsløft er vanligvis:
  • Friske
  • Ikke-røykere
  • Pasienter med en positiv innstilling og realistiske forventninger
  • Alder over 40 år, men yngre pasienter kan også bli vurdert hvis de er gode kandidater
Stor-røykere er ikke gode kandidater for plastikk kirurgi fordi de har økt sjanse for komplikasjoner under narkose. Hvis du røyker vil du bli spurt om og slutte minst to måneder før operasjonen, da røyking også kan føre til komplikasjoner etter operasjonen og vanskeliggjøre sårtilhelingen. Røykere får for eksempel oftere stygge arr, nekrose, og sårruptur.

Komplikasjoner

Alle våre pasienter som har gjennomført halsløft og ansiktsløft kommer til minst to kontroller etter avtale. Ved ansiktskirurgi vil det oppstå regelmessig hevelse og tydelige blåmerker som øker de første tre dagene. Mange pasienter må også inn til sårskift, for å hindre infeksjoner. Ved en del inngrep er det vanlig å gi antibiotika som forebyggende medisin i en uke etter operasjonen, gjerne sammen med resept på smertestillende medikamenter. Symptomene og plagene avtar som oftest i løpet av noen dager. Operasjonsresultatet kan først vurderes vesentlig senere, gjerne en måned eller mer etter operasjonen. Ibsensykehusene vil gjøre det vi kan for å forebygge og hindre at komplikasjoner oppstår. Derfor har vi meget erfarne kirurger som etter mange års praksis har vist at de meget sjelden opplever uønskede hendelser, eller komplikasjoner. Også den øvrige driften av sykehusene er tilrettelagt for at pasienten skal føle seg meget godt ivaretatt. Det er imidlertid ikke til å unngå at enkelte pasientforløp og resultater ikke blir som planlagt. Hvis man etter 2-3 dager opplever økende smerter, hevelser, rødme og høy kroppstemperatur, skal man ta kontakt med kirurgen (se nummer til kirurgen på visittkort, timekort eller på nett) ved IbsenSykehusene, eller egen lege/legevakt, hvis kirurgen er utilgjengelig. Mulige tidlige komplikasjoner inkluderer blodansamling (hematom), som kan forekomme fordi kirurgi innebærer snitt i strukturer som er rike på blodkar. Ødelagt vev (nekrose) kan man få i tilfeller hvor man får for mye drag, eller at det ikke er tilstrekkelig sirkulasjon. Det kan også forekomme i forbindelse med blodansamling eller infeksjon. Sene komplikasjoner kan innebære arr med behov for korreksjon. Disse kan ofte korrigeres på et senere tidspunkt, men tidligst 3-4 måneder etter første operasjon.