Øvre øyelokk

Har du overskudd av hud på øvre øyelokk? Slapp hud på øyelokkene kan medføre til dårlig syn og et alderspreget og trett utrykk. En øyelokkoperasjon av øvre øyelokk kan gi deg bedre syn, og gi ansiktet ditt et mer ungdommelig utseende.   

Oversikt

Formål Overskudd av hud på øvre øyelokk
Operasjonstid 1-2 timer
Anestesi Narkose
Optimalt Resultat 3-6 Måneder
Forventet sykemeldingstid 2 Uker
Pris - Trykk her for å se pris -

Formålet med øyelokkoperasjon

Med årene blir ansiktshuden mindre elastisk. Bløtdelene under huden siger nedover, noe som fører til at mange får overskudd av hud på øvre øyelokk. Slapp hud på øvre øyelokk kan skape et trett utrykk, slik at man ser eldre ut. Målet med å gjennomføre en øvre øyelokkoperasjon er derfor og gi deg et yngre utseende ved og fjerne overflødig hud som har samlet seg over øynene.

Overflødig hud på øyelokkene kan også sige ned i øynene og hindre synet. Tunge øyelokk føles ofte verre om morgenen, særlig etter lange perioder med lite søvn og stress. Ved og fjerne slapp hud over øynene kan inngrepet derfor også forbedre synet. Hvis hengende øvre øyelokk hindrer synet, kan det være en indikasjon på at man har krav på operasjon i regi av det offentlige. En ren kosmetisk plage kvalifiserer ikke til behandling ved statlige institusjoner.

Operasjonen kan kombineres med andre behandlingsmetoder slik som rynkebehandling eller laser. Disse vurderingene krever stor erfaring og din optimale behandling bestemmes i dialogen mellom deg og ansiktskirurgen. 

Er du en kandidat for øyelokkplastikk?

Gode kandidater for øyelokkplastikk er vanligvis:

  • Friske
  • Ikke-røykere
  • Pasienter med en positiv innstilling og realistiske forventninger
  • Over 40 år, men yngre pasienter kan også bli vurdert hvis de er gode kandidater

Stor-røykere er ikke gode kandidater for plastikkirurgi, fordi de har økt sjanse for komplikasjoner under narkose. Røyking også kan føre til komplikasjoner etter operasjonen og vanskeliggjøre sårtilhelingen. Røykere får for eksempel oftere stygge arr, nekrose og sårruptur.

Komplikasjoner

Ibsensykehusene vil gjøre det vi kan for å forebygge og hindre at komplikasjoner oppstår. Derfor har vi meget erfarne kirurger som etter mange års praksis har vist at de meget sjelden opplever uønskede hendelser, eller komplikasjoner. Også den øvrige driften av sykehuset er tilrettelagt for at pasienten skal føle seg meget godt ivaretatt.

Det er imidlertid ikke til å unngå at enkelte pasientforløp og resultater ikke blir som planlagt.

Etterblødning forekommer, men svært sjeldent, og rettes vanligvis opp etter lengre avkjøling. Ytterligere inngrep er normalt ikke nødvendig. Infeksjon kan forekomme, men også det svært sjeldent. Det samme gjelder hevelse/blemmedannelse mot øyet. Dette kan i enkelte tilfeller kreve behandling med øyedråper, og en sjelden gang et lite inngrep. Noen pasienter kan få tydeligere arr enn det som er vanlig. Dette er imidlertid uhyre sjeldent; øyelokkene har den tynneste huden på hele kroppen, og arrene blir med tiden lite synlige.

Pris på øyelokkoperasjon

Hvis du vil operere nedre øyelokk samtidig kan vi tilby en rabattert pris.

Klikk her for prisliste 

Forberedelser

Forberedelser til operasjonen

Pasienten fyller ut et egenopplysningsskjema for å avdekke om det foreligger kroniske eller alvorlige sykdommer, eller andre tilstander som kan medføre økt operasjonsrisiko. Man skal ikke gjennomgå denne type kirurgi dersom det foreligger risiko, som f.eks. blodpropp innenfor en 3-6 måneders periode før inngrepet. Pasienten må heller ikke lide av akutte sykdommer på operasjonsdagen. På operasjonsdagen er det viktig å ha intakt hud ved og rundt operasjonsområdet. Piercing som berører operasjonsfeltet må fjernes om annet ikke er avtalt.

Blodfortynnende medikamenter, medikamenter mot betennelse (antiflogistika), tranpreparater, og Omega-3 skal ikke brukes de siste 1-2 uker før operasjonen. Vi ønsker å unngå operasjon den andre eller tredje dagen i menstruasjonssyklusen, og ber om at våre pasienter ikke drikker alkohol 2-3 dager før operasjonen. Røyking bør opphøre 4 uker før operasjonen, og man bør avstå fra røyking minst 2 uker etter. Se for øvrig generell info om plastikk kirurgi. Om du er i tvil, ta kontakt med oss i god tid før operasjonen og gjerne når du er til konsultasjon hos legen. Skriv gjerne ned de spørsmål du har på en lapp og ta dem med på konsultasjonen.

Sykepleieren vasker det aktuelle operasjonsområdet, du kan gjerne dusje og bruke antiseptisk såpe morgenen før operasjon.

Denne operasjonen utføres som dagkirurgi i lokal anestesi (bedøvelse), dvs. at det ikke er nødvendig å faste med mindre det er avtalt. Du reiser hjem ca. en time eller to etter operasjonen.

Dersom faste er avtalt: Pasienten skal være fastende i seks timer før operasjonen. Dersom du skal opereres tidlig, f.eks. kl. 08.00, starter fasten fra midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost seks timer før operasjonen ved oppstart etter kl.12.00, slik at blodsukkerverdiene ikke blir for lave. Medisiner for hjertelidelser, blodtrykk og astma skal man ta med ett glass vann, selv om man faster.

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema