Nedre øyelokk

Har du overskudd av hud under øynene? Poser eller slapp hud under øynene kan medføre rynker som bidrar til å gi deg et alderspreget og trett utrykk. Gjennom en øyelokkoperasjon av nedre øyelokk, vil denne overflødige huden bli fjernet, slik at du ser yngre og mer våken ut.
 

Oversikt

Formål Overskudd av hud eller poser under øynene
Operasjonstid 1-2 timer
Anestesi Narkose
Optimalt Resultat 3-6 måneder
Forventet sykemeldingstid 2 uker
Pris - Trykk her for å se pris -

Formålet med øyelokkoperasjon av nedre øyelokk

Hvis du har hengende øyelokk eller poser under øynene kan en øyelokkoperasjon gi deg et mer våkent og ungdommelig utseende. Dette inngrepet kan bli utført på øvre eller nedre øyelokk, eller begge om du ønsker det. Øyelokk plastikk kan ikke fjerne smilerynkene eller kråkeføttene rundt øynene, og kan heller ikke fjerne mørke ringer under øynene.

Ved nedre øyelokkoperasjon vil kirurgen din vanligvis lage et snitt ved øyelokkene dine. Det betyr at arret vil ligge langs øyets naturlige folder, slik at det nesten ikke er synlig. Poser under øyne opereres som regel av estetiske årsaker, og målet er å gi pasienten et mer ungdommelig utseende. Dette er et mer komplisert inngrep enn operasjon av øvre øyelokk, og tar normalt fra 60 til 90 minutter. Siden problemet er av estetisk karakter kvalifiserer det sjelden for behandling ved offentlige sykehus.

Operasjonen kan kombineres med andre behandlingsmetoder slik som rynkebehandling eller laser. Disse vurderingene krever stor erfaring og din optimale behandling bestemmes i dialogen mellom deg og ansiktskirurgen.

Er du en kandidat for øyelokkplastikk?

Gode kandidater for øyelokkplastikk er vanligvis:

  • Friske
  • Ikke-røykere
  • Pasienter med en positiv innstilling og realistiske forventninger
  • Over 40 år, men yngre pasienter kan også bli vurdert hvis de er gode kandidater

Stor-røykere er ikke gode kandidater for plastikk kirurgi fordi de har økt sjanse for komplikasjoner under narkose. Røyking også kan føre til komplikasjoner etter operasjonen og vanskeliggjøre sårtilhelingen. Røykere får for eksempel oftere stygge arr, nekrose, og sårruptur

Komplikasjoner

Ibsensykehusene vil gjøre det vi kan for å forebygge og hindre at komplikasjoner oppstår. Derfor har vi meget erfarne kirurger som etter mange års praksis har vist at de meget sjelden opplever uønskede hendelser, eller komplikasjoner. Også den øvrige driften av sykehusene er tilrettelagt for at pasienten skal føle seg meget godt ivaretatt.

Det er imidlertid ikke til å unngå at enkelte pasientforløp og resultater ikke blir som planlagt.

Etterblødning forekommer, men svært sjeldent, og rettes vanligvis opp etter lengre avkjøling. Ytterligere inngrep er normalt ikke nødvendig. Infeksjon kan forekomme, men også det svært sjeldent. Det samme gjelder hevelse/blemmedannelse mot øyet. Dette kan i enkelte tilfeller kreve behandling med øyedråper, og en sjelden gang et lite inngrep. Noen pasienter kan få tydeligere arr enn det som er vanlig. Dette er imidlertid uhyre sjeldent; øyelokkene har den tynneste huden på hele kroppen, og arrene blir med tiden lite synlige.

Pris

Hvis du vil operere øvre øyelokk samtidig kan vi tilby en rabattert pris.

Klikk her for prisliste

Forberedelser

Forberedelser til operasjonen

Pasienten fyller ut et egenopplysningsskjema for å avdekke om det foreligger kroniske eller alvorlige sykdommer, eller andre tilstander som kan medføre økt operasjonsrisiko. Man skal ikke gjennomgå denne type kirurgi om det foreligger risiko, som f.eks. blodpropp innenfor en 3-6 måneders periode før inngrepet. Pasienten må ikke lide av akutte sykdommer på operasjonsdagen. På operasjonsdagen er det å ha intakt hud ved og rundt operasjonsområdet. Piercing som berører operasjonsfeltet må fjernes om annet ikke er avtalt.

Blodfortynnende medikamenter, medikamenter mot betennelse (antiflogistika), tranpreparater, og Omega-3 skal ikke brukes de siste 1-2 uker før operasjonen.P-piller og hormonpreparater skal ikke brukes 14 dager før operasjonen. Vi ønsker å unngå operasjon den andre eller tredje dagen i menstruasjonssyklusen, og ber om at våre pasienter ikke drikker alkohol 2-3 dager før operasjonen. Røyking bør opphøre 4 uker før operasjonen, og man bør avstå røyking minst 2 uker etter. Se for øvrig generell info om plastikk kirurgi. Om du er i tvil, ta kontakt med oss i god tid før operasjonen og gjerne når du er til konsultasjon hos legen. Skriv gjerne ned de spørsmål du har på en lapp og ta dem med på konsultasjonen.

Sykepleier vasker det aktuelle operasjons område, du kan gjerne dusje og bruke antiseptisk såpe morgenen før operasjon.

Denne operasjonen utføres som dagkirurgi i lokal anestesi (bedøvelse), dvs. at det ikke er nødvendig å faste med mindre det er avtalt. Du reiser hjem ca. en time eller to etter operasjonen.

Dersom faste er avtalt: Pasienten skal være fastende i fem timer før operasjon. Dersom du skal opereres tidlig, f.eks. kl.08.00, starter fasten fra midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost fem timer før operasjon ved oppstart etter kl.12.00, slik at blodsukkerverdiene ikke blir for lave. Medisiner for hjertelidelser, blodtrykk og astma skal man ta med ett glass vann, selv om man faster.

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema