Lårplastikk

Lårplastikk benyttes for å redusere løs hud på innsiden av lårene. Operasjonen gjennomføres normalt etter stor vektreduksjon, eller etter omfattende fettsuginger.

Oversikt

Formål Fjerne løs hud på lår
Operasjonstid 2 timer
Anestesi Anestesi/Sedasjon
Optimalt Resultat 4-6 Måneder
Forventet sykemeldingstid 2-3 Uker
Pris - Trykk her for å se pris -

Formålet med lårplastikk

Lårplastikk er et inngrep som strammer opp og fjerner løs hud på lårene, slik at bena dine ser mer ungdommelige og trent ut. Inngrepet gjennomføres ofte på pasienter som har mistet mye vekt over kort tid, og som et resultat, har mye løs hud på innsiden av lårene. Operasjonen fokuserer vanligvis på innsiden av lårene, og sjelden på forsiden eller baksiden av låret. Lårplastikk er ofte kombinert med fettsuging.

Er du en kandidat for lårplastikk?

Om du vil få et godt resultat av å gjennomføre lårplastikk, og om du vil være en god kandidat for inngrepet, vil bli bestemt under konsultasjonen din. Hvis du røyker vil du bli spurt om å slutte minst to måneder før operasjonen, da røyking kan føre til komplikasjoner både under og etter inngrepet. De beste kandidatene er friske, og du bør ikke være mer enn et par kilo (helst 10%) over din ideal vekt. Hvis du er godt over dette, vil du bli bedt om og gå ned i vekt før operasjonen kan gjennomføres.

Lårplastikk og komplikasjoner

IbsenSykehusene vil gjøre det vi kan for å forebygge og hindre at komplikasjoner oppstår. Derfor har vi meget erfarne kirurger som gjennom årelang praksis har vist at de meget sjelden opplever uforutsette hendelser eller komplikasjoner.

Du kan oppleve å få blodansamlinger, infeksjoner (sjeldent) eller ødelagt vev etter gjennomført lårplastikk. At vevet blir ødelagt skyldes at det opererte område ikke har tilstrekkelig sirkulasjon, og det kan oppstå en betennelse.

Det kan oppstå arrdannelse som en komplikasjon også en god stund etter operasjonen. Godt planlagt og teknisk riktig utførte inngrep skal resultere i fine arr, men det kan likevel i enkelte tilfeller være behov for korreksjon. Arrene kan tidligst korrigeres 3-4 måneder etter første operasjon.

Forberedelser

Forberedelser til operasjonen

Ved konsultasjon blir pasienten bedt om å fylle ut et egenopplysningsskjema. Hensikten med dette er å kartlegge om det foreligger sykdommer, eller andre tilstander som kan medføre økt operasjonsrisiko. Det er derfor viktig at man informerer om kroniske sykdommer, allergier og medisinbruk. Blodfortynnende medikamenter som acetylsalisylsyre (Albyl E, Dispril, Globoid og lignende), antiflogistika (som Voltaren, Ibux, Naprosyn, Indocid), samt tranpreparater (Omega-3) må man stoppe med minst 1-2 uker før operasjonen. P-piller og hormonpreparater skal ikke brukes 14 dager før inngrepet. Pasienten må ikke lide av akutte sykdommer på selve operasjonsdagen.

Vi anmoder om at røyking opphører 4 uker før operasjonen, og at man avstår fra røyking minst 2 uker etter operasjonen.

Skal man opereres i generell bedøvelse/anestesi må man være fastende i seks timer før operasjon. Når man skal opereres tidlig (før kl. 10.00) skal man være fastende fra midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost seks timer før operasjonen ved oppstart etter kl.12.00, slik at blodsukkerverdiene ikke blir for lave.

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema