Bukplastikk

Hvis du sliter med overflødig hud på magen, kan kirurgene ved IbsenSykehusene hjelpe deg få en strammere midtlinje som ser trent ut. Bukplastikk er derfor egnet for pasienter som ønsker å stramme opp buken, eller som ønsker og fjerne sjenerende arr eller strekkmerker.

Oversikt

Formål Fjerne løs hud på mage
Operasjonstid 2,5 -4 timer
Anestesi Anestesi/Sedasjon
Optimalt Resultat 4-6 Måneder
Forventet sykemeldingstid 2 Uker
Pris - Trykk her for å se pris -

Formålet med bukplastikk

Bukplastikk er en veldig vanlig prosedyre som fjerner løs hud på magen. Inngrepet kan gi deg en slankere midtlinje, og fjerne overflødig hud som ikke går bort med trening eller slanking. Bukplastikk kan også være et nyttig inngrep for nye mødre som vil tilbake i form, og som sliter med og få tilbake kroppen de hadde før de fikk barn.

Overflødig hud på magen kan komme av:

  • Store vekttap
  • Genetikk
  • Alderdom
  • Graviditet

Ved liten bukplastikk fjernes hud og underhud med tilhørende fettvev fra nedre del av bukveggen. Ved stor bukplastikk reposisjoneres navlen også. Slik får du en oppstramming av overflødig hud og/eller fettvev. Dette er ikke en slankeoperasjon, men et fasongforbedrende inngrep. Imidlertid er det mange storslankere som trenger en slik operasjon når vekten har stabilisert seg. I slike tilfeller er det snakk om å fjerne overflødig hud. Vi utfører også belteplastikker. Dette er et større og mer tidkrevende inngrep som ikke utføres som dagkirurgi.

Bukplastikk og komplikasjoner

IbsenSykehusene vil gjøre det vi kan for å forebygge og hindre at komplikasjoner oppstår. Derfor har vi meget erfarne kirurger med årelang praksis. Det er svært sjeldent at våre pasienter opplever komplikasjoner eller et lite tilfredsstillende resultat.

Mulige tidlige komplikasjoner kan likevel oppstå. Det kan være blodansamlinger, infeksjoner (sjeldent) eller ødelagt vev. Det vil si at vevet i det opererte område ikke har tilstrekkelig sirkulasjon, som kan forårsake en betennelse.

En komplikasjon du vil kunne oppleve, også en stund etter operasjonen, er arrdannelse. Godt planlagt og teknisk riktig utførte inngrep skal resultere i fine arr. Arr med behov for korreksjon kan likevel bli nødvendig. Disse kan ofte korrigeres på et senere tidspunkt, men tidligst 3-4 måneder etter første operasjon.

Pris på bukplastikk

Klikk her for prisliste

Forberedelser

Forberedelser til operasjonen

Pasienten fyller ut et egenopplysningsskjema for å avdekke om det foreligger kroniske eller alvorlige sykdommer, eller andre tilstander som kan medføre økt operasjonsrisiko. Man skal ikke gjennomgå denne type kirurgi dersom det foreligger økt risiko, som f.eks. blodpropp innenfor en 3-6 måneders periode før inngrepet. Pasienten må heller ikke lide av akutte sykdommer på selve operasjonsdagen. På operasjonsdagen er det viktig å ha intakt hud ved og rundt operasjonsområdet. Piercing som berører operasjonsfeltet må fjernes om annet ikke er avtalt.

Blodfortynnende medikamenter, medikamenter mot betennelse (antiflogistika), tranpreparater og Omega-3, skal ikke brukes de siste to ukene før operasjonen. Det samme gjelder P-piller og hormonpreparater. Vi ønsker å unngå operasjon den andre eller tredje dagen i menstruasjonssyklusen, og ber om at våre pasienter ikke drikker alkohol 2-3 dager før inngrepet. Røyking bør opphøre 4 uker før operasjonen, og man bør avstå røyking minst 2 uker etter. Om man er i tvil – ta kontakt med oss i god tid før operasjonen, gjerne når man er inne til konsultasjon hos legen. Skriv gjerne ned spørsmål på en lapp og ta dem med til konsultasjonen.

Innen operasjonen vil vår sykepleier vaske det aktuelle operasjonsområdet, du kan gjerne dusje og bruke antiseptisk såpe morgenen før inngrep.

Denne operasjonen utføres som dagkirurgi med lokalbedøvelse, dvs. at det ikke er nødvendig å faste (med mindre det er avtalt). Du reiser hjem ca. en time eller to etter operasjonen.

Dersom faste er avtalt: Pasienten skal være fastende i fem timer før operasjon. Dersom du skal opereres tidlig, f.eks. kl. 08.00, starter fasten fra midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost fem timer før operasjon ved oppstart etter kl.12.00, slik at blodsukkerverdiene ikke blir for lave. Medisiner for hjertelidelser, blodtrykk og astma skal man ta med ett glass vann, selv om man faster.

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema