Brystreduksjon

Hvis du er plaget av store bryster, kan brystreduksjon ved IbsenSykehusene være en god løsning for deg. En brystreduksjon innebærer en forminskning av brystet som gjør at du vil oppleve mindre smerter i områder som nakke og rygg.

Oversikt

Formål Redusere størrelsen på brystene
Operasjonstid 1,5 -2 timer
Anestesi Anestesi/Sedasjon
Optimalt Resultat 3-6 Måneder
Forventet sykemeldingstid 2 Uker

Formålet med en brystreduksjon

Mange kvinner plages av for store bryster, og dette kan løses ved et kirurgisk inngrep. Store tunge bryster kan gi ryggplager og smerter i nakke og skulderområdet. Store bryster kan gjøre det vanskelig å trene. Noen opplever at store bryster er en hindring i hverdagen som hemmer normal livsutfoldelse både privat og offentlig.

Formålet med operasjonen er derfor å redusere størrelsen på brystene til den ønskelige størrelsen, som også vil gi deg bryster som er mer proporsjonele med resten av kroppen din. Inngrepet utføres normalt under anestesi, samt at det settes lokalbedøvelse for å redusere sårsmertene etter operasjonen.

Brystreduksjon og overvekt

Store bryster kan ha sammenheng med overvekt og bryststørrelsen kan reduseres ved fysisk aktivitet og riktig kosthold. Du bør være normalvektig før en brystoperasjon for best resultater. Er du normalvektig, vil det minske risikoen for komplikasjoner.

Komplikasjoner ved brystreduksjon

Det er en viss risiko for komplikasjoner ved all kirurgi. Ved brystreduksjon kan du risikere at brystene blir asymmetriske og at brystvortene får ulik plassering. 15-20 % kan oppleve å få permanent nedsatt følelse i brystvortene. Det er også en mulighet for å miste evnen til å amme. Blødning, infeksjon og død hud (nekrose) er sjeldne komplikasjoner.

Pris

Klikk her for prisliste

Forberedelser

Forberedelser til operasjonen

Pasienten fyller ut et egenopplysningsskjema for å avdekke om det foreligger kroniske eller alvorlige sykdommer, eller andre tilstander som kan medføre økt operasjonsrisiko. Man skal ikke gjennomgå denne type kirurgi om det foreligger en risiko, som f.eks. blodpropp innenfor en 3-6 måneders periode før inngrepet. Pasienten må heller ikke lide av akutte sykdommer på operasjonsdagen. På operasjonsdagen er det viktig å ha intakt hud ved og rundt operasjonsområdet. Piercing som berører operasjonsfeltet må fjernes om annet ikke er avtalt.

Blodfortynnende medikamenter, medikamenter mot betennelse (antiflogistika), tranpreparater, og Omega 3 skal ikke brukes de siste 1-2 uker før operasjonen. P-piller og hormonpreparater skal ikke brukes inntil 14 dager før operasjonen. Vi ønsker å unngå operasjon den andre eller tredje dagen i mensen, og ber om at våre pasienter ikke drikker alkohol 2-3 dager før operasjonen. Røyking bør opphøre 4 uker før operasjonen, og man bør avstå fra røyking minst 2 uker etter. Om man er i tvil – ta kontakt med oss i god tid før operasjonen, og gjerne når man er til konsultasjon hos legen. Skriv gjerne ned spørsmål på en lapp og ta dem med på konsultasjonen.

Plastikkirurgi utføres ved vår klinikk som dagkirurgi, noe som betyr at pasienten kan reise hjem 1 – 2 timer etter operasjonen (etter å ha blitt kontrollert av kirurg og anestesilege). Man må ha hjelp til hjemreise (pga medikamentene man får), og pasienten må ha en person tilgjengelig døgnet rundt de første tjuefire timene etter utskriving.

Man må være fastende i seks timer før operasjonen. Dersom man skal opereres tidlig, f.eks. kl. 8, skal man være fastende fra midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost seks timer før operasjonen ved operasjonsstart etter kl.12, slik at blodsukkerverdiene ikke blir for lave. Medisiner for hjertelidelser, blodtrykk og astma skal man ta selv om man faster, med ett glass vann.

Pasienten skal dusje med antiseptisk såpe morgenen før operasjonen.

Pasienten skal kontrolleres av kirurgen og anestesilegen før operasjonen på operasjonsdagen. Det blir tatt bildedokumentasjon før og etter operasjonen. Før operasjonen tar man standardisert fotodokumentasjon i 3 plan, og deretter tegnes snittføringen med pasienten i stående stilling. Opptegningen er dynamisk, noe som betyr at mengden av hud som skal fjernes avhenger direkte av brystets konsistens og mengden av hudoverskudd. Posisjonen for en ny brystvorte skal ligge i nivå med, eller rett over bøyefolden under brystet. Det brukes ulike standardiserte metoder ut ifra brystets form og konsistens (se metoder).

Ta med BH. Du kan kjøpe en sports-BH, gjerne en som kan kneppes foran eller bak. Den bør være tøyelig og elastisk, og det viktigste med størrelsen er at den passer rundt brystkassen din. Særlig sportsforretninger, men også apotek, kan ha et godt utvalg av støtteBH-er Spør personalet om å være behjelpelig med utprøving.

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema