Brystløft

Brystløft er blant de vanligste inngrepene innen plastikkirurgi. Dersom du har lavt sittende brystvorter vil et løft gi deg rundere, høyere og mer ungdommelige bryster.

Oversikt

Formål Løfte og stramme opp brystene
Operasjonstid 1,5 -2 timer
Anestesi Anestesi/Sedasjon
Optimalt Resultat 3-6 Måneder
Forventet sykemeldingstid 2 uker
Pris - Trykk her for å se pris -

Formålet med et brystløft

Brystene dine forandrer seg ofte over tid slik at de mister sin ungdommelige form og størrelse. Graviditet, amming, vekttap eller økning, og alderdom kan få brystene dine til å bli mykere og henge. Kvinner som er misfornøyde med formen, volumet, og/eller fastheten på brystene sine kan vurdere et brystløft. Et brystløft løfter og strammer opp brystet ved og fjerne overflødig hud, og er ofte kombinert med brystforstørrelse for å øke både fasthet og størrelse på brystene. Dette bestemmer du i dialog med plastikkirurgen på konsultasjonen (se for øvrig brystforstørrelse vedrørende implantater).

Brystløft og komplikasjoner

Vi på IbsenSykehusene gjør hva vi kan for å forebygge og hindre at komplikasjoner oppstår. Derfor bruker vi kun erfarne kirurger som gjennom mange års praksis har vist at de meget sjelden opplever uønskede hendelser eller komplikasjoner. Mulige tidlige komplikasjoner inkluderer blødninger, infeksjoner (sjeldent), og ødelagt vev. Sene komplikasjoner kan innebære arr med behov for korreksjon. Disse kan ofte korrigeres på et senere tidspunkt, men tidligst 3-4 måneder etter første operasjon.

Er du en kandidat for brystløft?

Du er en god kandidat for brystløft når:

  • Brystene dine henger som et resultat av alderdom, graviditet, amming, eller vektforandringer
  • Brystene dine har mistet volum
  • Brystvortene dine peker nedover, særlig hvis de henger ved brystkassen din
  • Kirurgen din mener at brystimplantater ikke er nok for og oppnå den formen du ønsker deg
  • Brystene dine er asymmetriske eller har forskjellig størrelse
  • Brystene dine er små
  • Brystene dine er store og tunge
  • Du er ferdig med graviditeter og amming

Hvis du er frisk, har en positiv innstilling og har realistiske forventninger er du mest sannsynlig en god kandidat for dette inngrepet.

Pris på brystløft

Klikk her for prisliste

Forberedelser

Forberedelser til operasjonen

Pasienten fyller ut et egenopplysningsskjema for å avdekke om det foreligger alvorlige sykdommer, eller andre tilstander som kan medføre økt operasjonsrisiko. Man skal ikke gjennomgå denne type kirurgi dersom det foreligger en risiko, som f.eks. blodpropp innenfor en 6-måneders periode før inngrepet. Pasienten må heller ikke lide av akutte sykdommer på selve operasjonsdagen. På operasjonsdagen er det viktig å ha intakt hud ved og rundt operasjonsområdet. Piercing som berører operasjonsfeltet må fjernes om annet ikke er avtalt.

Blodfortynnende medikamenter, medikamenter mot betennelse (antiflogistika), tranpreparater, og Omega-3 skal ikke brukes de siste 1-2 uker før operasjonen. Det samme gjelder p-piller og hormonpreparater. Vi ønsker å unngå operasjon andre eller tredje dag i menstruasjonssyklusen, og ber om at våre pasienter ikke drikker alkohol 2-3 dager før operasjonen. Røyking bør opphøre 4 uker før operasjonen, og man bør avstå røyking minst 2 uker etter. Om du er i tvil – ta kontakt med oss i god tid før operasjonen og gjerne når du er til konsultasjon hos legen.

På operasjonsdagen møter pasienten fastende med passende sports-BH. Du bør kjøpe Hibiscrub-oppløsning 40 mg/ml på apoteket (desinfiserende såpe). Dagen før operasjonen og på operasjonsdagen dusjer du hjemme med denne oppløsningen.

Pasienten skal være fastende i fem timer før operasjonen. Dersom man skal opereres tidlig, f.eks. kl. 08.00, starter fasten fra midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost fem timer før operasjonen ved operasjonstart etter kl. 12.00, slik at blodsukkerverdiene ikke blir for lave. Medisiner for hjertelidelser, blodtrykk og astma skal tas med et glass vann, selv om man faster. Ta med BH. Man kan kjøpe en sports-BH, gjerne en som kan kneppes foran eller bak. Den bør være tøyelig og elastisk, og det viktigste med størrelseen er at den passer rundt brystkassen. Særlig sportsbutikker, men også apoteker kan ha et godt utvalg av støtte-BH’er. Ta kontakt med personalet som vil være behjelpelig med utprøving.

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema