Brystforstørring

Brystforstørring innebærer at man setter inn implantater under brystene for å få mer volum og er en av de vanligste operasjonene innenfor plastikkirurgi. Brystene blir spenstigere og huden strammere, samtidig som brystvortene bringes fremover og oppover.

Oversikt

Formål Større bryster med mer volum
Operasjonstid 1,5 - 2 timer
Anestesi Anestesi/Sedasjon
Optimalt Resultat 4-6 Måneder
Forventet sykemeldingstid 2-3 Uker
Pris - Trykk her for å se pris -
 
 

Formålet med en brystforstørring

Enten du ønsker større bryster med mer volum, eller vil ha tilbake dine ungdommelige former etter amming eller vekttap, vil brystforstørrelse kunne gi deg brystene du ønsker. Hva enn motivasjonen din er, vil kirurgene på IbsenSykehusene høre på deg og hjelpe deg med å velge den operasjonen som er best for deg.

Mange kvinner er misfornøyde med både størrelsen og formen på brystene sine. En brystforstørrelse kan forstørre naturlige små bryster eller gjenopprette volum og form etter fødsel og vekttap. Du kan også få rekonstruert brystene dine etter brystkreft. 

Valg av type og størrelse

Valg av størrelse og type implantat er avhengig av pasientenes høyde, vekt, bredde på brystkassen, bredde på skuldre og selvfølgelig størrelse på selve brystene. Kvalitet og eventuelt overskudd på hud er også en viktig faktor. Dette blir bestemt i samråd med kirurg.

IbsenSykehusene bruker kun produkter av høyeste kvalitet. Alle våre implantater kommer fra den verdensledende amerikanske produsenten Mentor, som har begrenset livstidsgaranti dersom det skulle oppstå behov for skifte av protese. For mer informasjon, se www.mentorcorp.com.

Mulige komplikasjoner ved brystforstørring

Kroppen vil oppfatte brystimplantat som et fremmedlegeme og bygger derfor en barriere av eget bindevev rundt implantatene. Barrieren fremstår som kroppens egen naturlige kapsel som holder fremmedlegeme under kontroll.

Kapseldannelsen kan imidlertid bli for kraftig og gjøre brystet hardere enn ønsket. Brystene kan også oppleves såre. Oppstår det en kraftig kapseldannelse i løpet av de første 6 måneder, kan det være nødvendig å gjennomføre en ny operasjon og legge inn implantatet på nytt. Vi utfører dette uten nye kostnader for deg.

For 5-10 % av de som har tatt en brystforstørrelse, er det vanlig å utvikle kapseldannelse som krever utskifting av implantatet. Det kan skje opptil 10 år etter operasjonen. Du vil som regel kunne kjenne eventuelle forandringer ved selvundersøkelse.

Har det dannet seg en kraftig kapsel rundt implantatet, kan det være vanskelig å gjennomføre mammografi. Da kan du benytte seg av ultralyd eller MR undersøkelse.

Implantater og graviditet

Ønsker du å få brystforstørrelse med implantater før en eventuell graviditet, kan vi ikke garantere at formen på brystet vil være den samme etter graviditet. Bortsett fra en mulig kosmetisk endring før og etter graviditet, er det ingen problemer knyttet til graviditet og brystimplantater. Implantater vil ikke stå i veien for produksjon av melk og amming.

Pris på brystforstørrelse

Forberedelser

Forberedelser til operasjon

Pasienten fyller ut et egenopplysningsskjema for å avdekke om det foreligger alvorlige sykdommer, eller andre tilstander som kan medføre økt operasjonsrisiko. Man skal ikke gjennomgå denne type kirurgi dersom det foreligger en risiko, som f.eks. blodpropp innenfor en 6-måneders periode før inngrepet. Pasienten må heller ikke lide av akutte sykdommer på selve operasjonsdagen. På operasjonsdagen er det viktig å ha intakt hud ved og rundt operasjonsområdet. Piercing som berører operasjonsfeltet må fjernes om annet ikke er avtalt.

Blodfortynnende medikamenter, medikamenter mot betennelse (antiflogistika), tranpreparater, og Omega-3 skal ikke brukes de siste to ukene før operasjonen. Det samme gjelder p-piller og hormonpreparater. Vi ønsker å unngå operasjon andre og tredje dag i menstruasjonssyklusen, og ber om at våre pasienter ikke drikker alkohol 2-3 dager før operasjonen. Røyking bør opphøre 4 uker før operasjonen, og man bør avstå røyking minst 2 uker etter. Om du er i tvil – ta kontakt med oss i god tid før operasjonen, gjerne når du er til konsultasjon hos legen.

Pasienten bør kjøpe Hibiscrub-oppløsning 40 mg/ml på apoteket (desinfiserende såpe). Dagen før operasjonen og på selve operasjonsdagen dusjer man hjemme med denne oppløsningen.

Pasienten skal være fastende i fem timer før operasjonen. Dersom man skal opereres tidlig, f.eks. kl. 08.00, starter fasten fra midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost fem timer før operasjonen ved operasjonstart etter kl. 12.00, slik at blodsukkerverdiene ikke blir for lave. Medisiner for hjertelidelser, blodtrykk og astma skal man ta med et glass vann, selv om man faster.

Husk å ta med en passende sports-BH, gjerne en som kan kneppes foran eller bak. Den bør være tøyelig og elastisk, og passe godt rundt brystkassen. Særlig sportsbutikker, men også apotek har et godt utvalg av støtte-BH’er. Ta kontakt med personalet som vil være behjelpelig med utprøving.

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema