Fotkirurgi

Har du plager eller smerter i føttene som ikke går over? Skader eller sykdom kan føre til at føttene gjennomgår en formforandring som kan gi store plager og oppleves hemmende i hverdagen.

Moderne metoder innen fotkirurgi

De fleste plager i føttene ble tidligere operert ved større kirurgiske inngrep. I mange tilfeller måtte pasienten nøye seg med tilpassede såler og innlegg som ikke opplevdes tilfredsstillende. IbsenSykehusene benytter kun de mest effektive behandlingsmetodene som er tilgjengelig og har lang erfaring innenfor fotkirurgi.

Gode resultater med kikkhullskirurgi

Kikkhullskirurgi, eller artroskopi som det heter på fagspråket, er en metode som både brukes som en ren undersøkelse og ved behandling av plager i leddene i foten. En smal kikkert (4-5 millimeter i diameter) føres inn i et av kroppens ledd, og gjør fotkirurgen i stand til å stille en diagnose. I forbindelse med artroskopien kan vi samtidig operere eventuelle skader, rense opp i ledd, glatte over knokkelfremspring og fjerne løse deler.

Rask bedring

Fordelen med kikkhullskirurgi er at pasientene kan belaste leddene etter kort tid – i motsetning til tradisjonelle åpne operasjoner som krever lang tids avlastning. Sannsynligheten for store og skjemmende arr er også mye mindre ved artroskopi. Inngrepet foregår i narkose og med lokalbedøvelse.

Har du langvarige smerter i føttene, anbefaler vi at du tar kontakt med en spesialist. Våre spesialister innen fotkirurgi har lang erfaring og kort ventetid for konskultasjon.

Eksempler på tilstander der kikkhullskirurgi tilbys:

  • Bruskskader og løse deler i ankel
  • «Fotballankel»
  • Inneklemmingstilstander
  • Meniskreseksjon (fjerning av menisk)
  • Mikrofraktur (danne ny leddbrusk)
  • Rekonstruksjon av fremre korsbånd
  • Hofteplager – En hofteartroskopi tilbys primært til pasienter med hoftesmerter som skyldes forandringer inne i selve leddet, og som ikke har påvist slitasjegikt i hoften. Dette kan være smertetilstander grunnet mindre skader på leddleppe, brusk og inneklemming av benkant.

Ta kontakt med oss for en konsultasjonstime

Tilstander vi kan behandle:

Ganglion

Godartede, delvis myke bløtvevskuler på fot. Kan variere i størrelse, og noen ganger gi smerter. Behandles vanligvis med operasjon i lokalbedøvelse.

Senefestesmerter (entesopatier)

Ofte fastere senefestebetennelser. Tilstanden kan behandles med avlasting eller avmeisling.

Skjev stortå (hallux valgus)

Dette er en feilstilling av stortåen, som gjør at den vris i retning lilletåen. Behandles eventuelt med operasjon i lokalbedøvelse.

Hammertå (digitus malleus)

Ved hammertå er det midtre av tåens tre ledd bøyd nedover. Hammertå følges av smerter og fortykkelser både på under- og oversiden av tåen. Smertene utløses ofte av trykk, for eksempel ved bruk av trange sko og ved løping. Hammertå behandles ved å forkorte midtre knokkel i tåen. Inngrepet utføres som dagkirurgi i lokalbedøvelse.

Inngrodd negl (unguis incarnatus)

Betyr at neglen på stortåen gror inn i huden ved siden av neglen. Vanlige symptomer er smerter, hevelse, samt av og til utskillelse av puss fra kanten av neglen. Plagene kan variere fra pasient til pasient; alt fra milde smerter til kraftig hevelse og betydelig besvær. Behandling av inngrodd negl skjer i lokalbedøvelse. En kile av den betente neglen fjernes, slik at ytterneglen ikke vokser ut igjen. Dette medfører at neglen blir smalere. Vi stripser sårflatene, slik at det ikke blir noen sting å fjerne.

Klikk her for prisliste

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema