Fettsuging

Har du løs hud som henger og som ikke forsvinner, selv om du kanskje både trener jevnlig eller slanker deg? Hvis du sliter med å oppnå din ønskede kroppsfasong, kan fettsuging være en god løsning for deg.

Oversikt

Formål Fjerne fettvev
Operasjonstid 1,5–2 timer
Anestesi Anestesi/Sedasjon
Optimalt Resultat 4–6 Måneder
Forventet sykemeldingstid 2–3 Uker
Pris - Trykk her for å se pris -

Formålet med fettsuging

Fettsuging er et av de vanligste inngrepene innenfor estetisk plastikkirurgi. Målet med inngrepet er å forbedre kontur og fasong ved deler av kroppen ved å fjerne fettvev under huden. Vanlige områder å behandle med fettsuging er mage, rumpe, hofter, lår, knær, armer og nakke.

Er du en kandidat for fettsuging?

Hvis du trener jevnlig og har prøvd å endre kostholdet for å få mindre løs hud, men ikke oppnådd ønsket resultat, vil du være en god kandidat for fettsuging. Den løse huden mange plages av, kan ofte finnes på magen, armene, lårene, anklene, rumpe, ansikt og nakke.

Fettsuging vil gi deg et permanent resultat, så lenge du holder en stabil vekt. Du bør derfor ha en stabil vekt over en lenger periode.

For å få et godt resultat, bør du:

  • Være fysisk trent
  • Ha god helse
  • Ha realistiske forventninger

Fettsuging og komplikasjoner

Fettsuging kan ha både tidlige og sene komplikasjoner. Det er derfor veldig viktig å følge de forhåndsreglene som er beskrevet under ”Forberedelser til operasjonen”. Det er også svært viktig å bruke kompresjonstøy og følge de anbefalingene legen gir deg.

Mulige tidlige komplikasjoner kan være blodansamlinger, infeksjoner (sjeldent) eller ødelagt vev. Det vil si at vevet i det opererte område ikke har tilstrekkelig sirkulasjon, som kan forårsake en betennelse.

En komplikasjon du vil kunne oppleve også en stund etter operasjonen, er at kroppsfasongen på behandlet område ikke er slik du forventet. Målsetning med behandlingen er at pasienten skal bli fornøyd. Det er derfor veldig viktig å formidle sine egne ønsker til kirurgen, slik at man på forhånd blir enige om forventet resultat. Det er vanlig at cirka 5 % av tilfellene må gjennom en såkalt ”touch-up” eller supplerende prosedyre, der man forbedrer resultatet.

Fettsuging av områder

Pris på fettsuging

Klikk her for prisliste

Forberedelser

Forberedelser til operasjonen

Ved konsultasjon blir pasienten bedt om å fylle ut et egenopplysningsskjema. Hensikten med dette er å kartlegge om det foreligger sykdommer, eller andre tilstander som kan medføre økt operasjonsrisiko. Det er derfor viktig at man informerer om kroniske sykdommer, allergier og medisinbruk. Blodfortynnende medikamenter som acetylsalisylsyre (Albyl E, Dispril, Globoid og lignende), antiflogistika (som Voltaren, Ibux, Naprosyn, Indocid), samt tranpreparater (Omega-3) må man stoppe med minst 1-2 uker før operasjonen. P-piller og hormonpreparater skal ikke brukes 14 dager før inngrepet. Pasienten må ikke lide av akutte sykdommer på selve operasjonsdagen.

Alle inngrep utføres som dagkirurgi. Det betyr at man kan reise hjem 1-2 timer etter operasjon. Man vil ikke kunne kjøre bil, og må således ha hjelp til hjemreise. Etter inngrepet kan det oppstå behov for hjelp, og man bør ha en person tilgjengelig døgnet rundt de første par dager. Vi anmoder om at røyking opphører 4 uker før operasjonen, og at man avstår fra røyking minst 2 uker etter operasjonen.

Skal man opereres i generell bedøvelse/anestesi må man være fastende i seks timer før operasjon. Når man skal opereres tidlig (før kl. 10.00) skal man være fastende fra midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost seks timer før operasjonen ved oppstart etter kl.12.00, slik at blodsukkerverdiene ikke blir for lave.

Det er viktig at man har med seg passende kompresjonstøy operasjonsdagen (nærmere informasjon gis av kirurgen i forkant), uten kompresjonstøy kan man ikke sette i gang en operasjon.

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema