Gastric Bypass

Denne operasjonen innebærer at en større del av magesekken kobles av. Samtidig kobles en del av tynntarmen bort i fra næringsopptak. Det er en kombinasjon av redusert næringsinntak til magesekken og redusert næringsopptak i tynntarmen som gir vektreduksjon. Metoden gir en sikker og varig vektreduksjon. En ulempe er at sykdommer som følge av mangel på vitaminer og andre næringsstoffer kan oppstå på sikt. Livslang kontroll av dette er derfor nødvendig etter denne operasjonen. Operasjonen er temmelig omfattende og innebærer en risiko for alvorlige komplikasjoner. Dødeligheten i forbindelse med denne operasjonen beregnes til ca. 0.5%. På sikt kan pasientene i noen grad bli plaget av endret avføringsmønster med diare og hyppige tømninger( særlig ved inntak av fettrik mat) idet nedre del av magesekken ikke lenger regulerer hvor fort føden når tarmen. "Raske karbohydrater" kan føre til svimmelhet, matthet, kaldsvette og hjerteklapp. For svært overvektige pasienter anbefales normalt Gastric Bypass.

Ved Gastric Bypass kobles en slynge av tynntarmen opp til den lille gjenværende delen av magesekken:

 

 

Forberedelser

Før operasjonen

Du må ankomme Gjøvik ettermiddagen før operasjonsdagen. Du blir da tatt imot av koordinator. Deretter blir det en grundig gjennomgang av operasjonen med både kirurg og anestesilege – bl.a. kontrolleres dine siste blodprøver, hjerte – og lungestatus, samt blodtrykk. Din vekt, høyde og BMI blir også målt. Du overnatter ikke på sykehuset dagen før operasjonen. Du blir heller ikke innskrevet før operasjonsdagen. Nærmere informasjon om overnatting får du i innkallelsen.

For deg som kommer med fly til Gardermoen så er det god forbindelse med TIMEekspressen på utsiden av ankomsthallen til Gjøvik stasjon som ligger 200 meter fra sykehuset.

 
KFK følger kvalitetssystemkravene i henhold til NS-EN ISO 9001:2008.
Norsk offentlig godkjent sykehus - medlem av norsk pasientskadeerstatning.