Åreknuter (varicer)

Er du plaget med åreknuter? Åreknuter er svært sjeldent farlig, men kan være både ubehagelig og sjenerende. Mange ønsker derfor å fjerne åreknuter og behandling med laser gjør dette enkelt.

Oversikt

Formål Fjerne synlige vener
Operasjonstid 1-2 timer
Anestesi Narkose eller lokalbedøvelse
Optimalt Resultat 2-3 uker
Forventet sykemeldingstid 1-7 dager
Pris - Trykk her for å se pris -
 

Behandling av åreknuter med laser

De siste årene har utviklingen innen behandling av åreknuter kommet langt. Nå behandles åreknuter i større grad med spesielle lasere og vanndamp. Ved IbsenSykehusene tilbyr vi det siste innen laserbehandling mot åreknuter. Laseren føres inn gjennom en liten stikkåpning i huden og lukker venen ved varme. Denne behandlingen erstatter tidligere kirurgisk fjerning av venen og er et enklere inngrep. Våre kirurger har lang erfaring med behandling av åreknuter og du kan være trygg på at resultatet blir bra.

Symptomer på åreknuter

Åreknuter er som regel blå og hovne uthevelser på bena. Knutene varierer i størrelse og utseende, der noen er små og nesten ikke synlige, mens andre opplever store, ømme og plagsomme hevelser. Åreknuter gir ofte en tyngdefølelse og smerter og kan føre til hudforandringer med brunaktig pigmentering, kroniske betennelser og leggsår over tid.

En åreknute er en vene som har hovnet opp fordi blodet ikke føres gjennom venen slik det skal. Blodet strømmer fra bena og oppover i kroppen ved hjelp av klaffer som hindrer at blodet strømmer bakover. Er det noe feil med disse klaffene, får du gjerne åreknuter.

Åreknuter er relativt vanlig og mange opplever å få det en eller flere ganger i livet. Er du overvektig, er sannsynligheten for å få åreknuter større. 

Åreknuter i underlivet

Åreknuter oppstår vanligvis i legger og i bena, men kan også oppstå i underlivet. Det er ikke uvanlig at gravide opplever å få åreknuter i underlivet. De oppstår på grunn av økende vekt som gjør at blodårene presses ned til bekkenet. Åreknuter som oppstår under graviditeten går ofte bort av seg selv. Plages du imidlertid av åreknuter også etter fødselen, kan de fjernes med laser eller operasjon på samme måte som åreknuter på bena. 

Vår behandling tar sikte på:

  • Førsteklasses medisinske og kosmetiske resultater
  • Mindre postoperativ smerte, hevelse og blødning
  • Umiddelbar tilbakeføring til normale aktiviteter og arbeid
  • Maksimal pasientkomfort
  • Kort behandlingstid

Pris

Klikk her for prisliste

Ønsker du å vite mer om behandling av åreknuter eller vil bestille time? Ta kontakt med oss her!

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema