Underlivsplastikk (labiaplastikk)

Labiaplastikk er kirurgisk tilpasning av kjønnslepper.

Oversikt

Formål Redusere kjønnsleppene
Operasjonstid 1-2 timer
Anestesi: Narkose
Optimalt Resultat 3 måneder
Plager 2-3 uker
Pris - Trykk her for å se pris -

Hvorfor velge labiaplastikk?

Hos kvinner kan det være store variasjoner i de ytre genitalia. Dersom man ikke har vært utsatt for skade eller sykdom vil de aller fleste kvinner se og være helt normale nedentil. Noen kvinner kan imidlertid slite med formvarianter av genitalområdet som kan gi dem fysiske og/eller psykiske plager. 

Dette kan gi fysiske problemer som for eksempel gnaging ved bruk av stramme bukser, ved sykling eller annen lignende. Noen ganger kan det føre til problemer i forbindelse med seksuell aktivitet. Noen kan også oppleve å bli hemmet av utseendet sitt. Det siste vil kunne oppleves som begrensende i sammenhenger der nakenhet er naturlig.

Labiaplastikk innebærer i de fleste tilfeller å fjerne overflødig hud fra kjønnsleppene, slik at de indre kjønnsleppene blir kortere enn de ytre. Dette vil ha stor positiv effekt på de plagene man opplever.

Hvilke kvinner kan opereres for intmkirurgi?

Alle kvinner som har fylt 18 år kan opereres. Unntaksvis kan yngre kvinner opereres, men kun etter nærmere vurdering og ved samtykke av foresatte/foreldre. I tvilstilfeller vil spørsmål om kirurgi i genitalregionen hos kvinner under 18 år i tillegg bli forelagt fylkeslegen for uttalelse før behandling kan gjennomføres. Vi forbeholder oss retten til å kunne forelegge saken for fylkeslegen uten pasientens og pårørendes samtykke fra det øyeblikk henvendelse om behandling foreligger.

Kvinner som vurderer intimkirurgi skal ha passert puberteten

Hvis du er usikker om utseende på kjønnsleppene dine, eller om du opplever smerte på grunn av størrelsen eller formen på kjønnsleppene dine kan du være en kandidat for labiaplastikk.

Komplikasjoner

Hvis man etter 2-3 dager får økende smerte, hevelse, rødme og feber, skal man ta kontakt med kirurgen på IbsenSykehusene eller egen lege/legevakt (dersom vår kirurg er utilgjengelig). Infeksjoner og blødninger er høyst uvanlig, og krever i svært få tilfeller reoperasjon og/eller antibiotikabehandling. Oppstår urinveisinfeksjon eller annen infeksjon, må dette behandles med vanlig antibiotika. Hvis korreksjon er nødvendig, gjøres dette kostnadsfritt innen ett år (forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og et klart forbedringspotensiale).

Forberedelser

Før operasjonen

Pasienten fyller ut et egenopplysningsskjema for å avdekke om det foreligger alvorlige sykdommer, eller andre tilstander som kan medføre økt operasjonsrisiko. Man skal ikke gjennomgå et slikt inngrep dersom det foreligger en kjent risiko (f.eks. blodpropp innenfor det siste halve året), og pasienten må ikke lide av akutte sykdommer på operasjonsdagen. Det er viktig at huden ved området som skal behandles er inntakt på selve operasjonsdagen. Piercing må fjernes om ikke annet er avtalt. Blodfortynnende medikamenter, antiflogistika og tranprodukter (Omega-3) skal ikke inntas de siste to ukene før operasjonen. Vi ønsker å unngå operasjon den andre eller tredje dagen i menstruasjonssyklusen, og ber om at våre pasienter ikke drikker alkohol de siste tre dagene før inngrep. Røykere har større risiko for komplikasjoner. Avholdenhet, eller sterk reduksjon av nikotinforbruket, er derfor å anbefale. Røyking bør opphøre fire uker før operasjonen, og man bør avstå fra røyking minst to uker etter. De aller fleste trenger kun lokalbedøvelse, men om nødvendig tilbyr vi lett sedasjon (intravenøs bedøvelse). Ta kontakt med oss i god tid før operasjonen dersom det er noe du lurer på, eller spør legen når du er inne til konsultasjon!

Før operasjonen får du resept på Diclofenac stikkpiller (50 mg). Du må kjøpe Hibiscrub (oppløsning, 40 mg/ml) på apoteket. Dagen før operasjon og på selve operasjonsdagen skal du dusje hjemme med Hibiscrub. Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann. Ca. en time før operasjon tas en Diclofenac stikkpille rektalt.

Valgfritt: Inngrepet kan utføres i lokalbedøvelse, eller kan du få både smertestillende og avslappende medisiner som gir deg en lett søvn under operasjonen.

Faste: Gjelder kun for de som har avtalt å få avslappende medisiner. Da skal du være fastende i fem timer før operasjon. Dersom du skal opereres tidlig, f.eks. kl.08.00, starter fasten ved midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost fem timer før operasjon ved oppstart etter kl.12.00, slik at blodsukkerverdiene ikke blir for lave.

Bestill time

Sentralbord:

47 77 67 00

E-post:

post@ibsensykehusene.no

 

Kontaktskjema